Salvatore2

Musikkens Dag i Oslo

Ikke før er Musikk Under Oslo dratt vel i havn, så lover arrangørene av Musikkens Dag i Oslo tolv timer musikk fra tolv scener midt i Oslo sentrum. Lørdag 1. juni er det igjen Musikkens dag, Norges største endags utendørsfestival. De gratis musikkopplevelsene står nærmest i kø, og mer enn tusen utøvere vil delta når sommeren synges og spilles inn i hovedstaden.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Oslo sentrum skal fylles av levende musikk fra 12 scener i 12 timer. Musikkens Dag ekspanderer i takt med byen, og har funnet rom for to nye scener i Oslo indre øst, nærmere bestemt på Olafias plass (Grønland) i samarbeid med Café Mono og Cafe Con Bar, og i Middelalderparken (Gamle Oslo) i samarbeid med Jazzramp og Fri Musikkens Venner Nå! En tredje ny scene serverer kormusikk fra friluftssenen på St. Hans Haugen. Denne avvikles i samarbeid med Norsk Korforbund Oslo.

Musikkens Dag representerer full musikalsk bredde, fra hip hop til folkemusikk og jazz, fra Verdensmusikk til korsang og fra klokkespill til punkrock. For å gjøre arrangementet oversiktlig, er scenene inndelt etter sjanger og plassert på naturlige møtesteder i byrommet.

Musikkens Dag Oslo skriver i sin pressemelding at de i år er spesielt stolte av at programmet inneholder mange artister som har begynt å gjøre seg bemerket – og enda flere som garantert vil sette spor i årene fremover. Mer enn tusen utøvere vil delta når sommeren synges og spilles inn i hovedstaden.

Stiftelsen Musikkens Dag Oslo har i 11 år stått bak arrangementet. Idéen er at musikken skal feire seg selv på sine egne premisser en dag i året. Idéen kom i sin tid fra det franske «Fetes de la Musique», som preger hele Frankrike hver sommer den 21. juni. Konseptet har etterhvert spredt seg, og arrangeres nå i mange land verden over. Oslo fulgte etter i 1992.

Høydepunktene står nærmest i kø denne dagen. So What! og Last Train presenterer band som Jim Stärk, Silver, Sister Rain, Jr Ewing, Span og Zensor på Rådhusplassen, mens bakgården på So What! byr på bl.a. David Ruiz, Maria Solheim og David Wallumrød. I samarbeid med Skansen Music kommer mange av Norges mnest kjente DJer på Kontraskjæret, mens Laget For Folkemusikk, som er det eldste folkemusikkforumet i Norge, presenterer folkemusikk på Egertorget.

Oslo Jazzfestivals «Streetparade» går tradisjonen tro fra Stortorvet kl. 12.00, og gir en forsmak på Oslo Jazzfestival, som avvikles 5 – 11 august. Det blir som vanlig blues, rockabily og garasjerock på scenen i Akersgata, mens Cosmopolite og Pacha Productions presenterer verdensmusikk på Arbeidersamfunnets plass. På før nevnte Olafias plass kommer artister som Alpine Those Myriads, Spoonfool, Oyster, Pilate, Peru-You og Cinnamoon, mens hardtslående band som Neperud, Pornshot, Mensen og Burning Rubber.

I Brenneriveien ved Blå serverer Blå en blanding av samtidsmusikk, jazz og DJer. På Olaf Ryes Plass på Grünerløkka blir det viser og vokalmusikk i samarbeid med Oslo Musikkråd og Norsk Viseforbund, mens Norges Korforbunds Oslo-avdeling byr på liflig sang fra i alt ni kor på Friluftsscenen på St. Hans Haugen.

For mer detaljert program, kan du sjekke hjemmsiden www.musikkensdag.org. Folk i hovedstadsområdet kan dessuten finne programhefter på enkelte av byens caféer og møtesteder, eller ved scenene i byen. I tillegg vil Ballade også legge ut det komplette programmet her på våre sider.

For mer informasjon kan Fredrik Falch kontaktes på e-post.

Stillinger

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev