Truls Mørk, 2002

Mørk spiller Sjostakovitsj, gir masterclass

Den anerkjente cellisten Truls Mørk er solist i Sjostakovitsj’ cellokonsert nr. 2 i Grieghallen. Mørk gir masterclass til unge cellister fra kulturskolen i Bergen og Bergen Unge Kammerorkester.

Kalender

Klangsalong // Repetisjon og puls

24/09/2020 Kl. 19.00

Rogaland

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Knut Vaage: multiMORF remix vol 1

26/09/2020 Kl. 20:00

Vestland

Markeringen av at det 25. september var er hundre år siden den store russiske komponisten Dmitri Sjostakovitsj ble født, begynner for Bergen Filharmoniske Orkesters vedkommende med en konsert som gis torsdag og fredag i Grieghallen.

Cellisten Truls Mørk er solist i komponistens cellokonsert nr. 2, og programmet for øvrig har dansen som fellesnevner.

Sjefdirigent Andrew Litton åpner med å presentere «Redline Tango» av den unge amerikanske komponisten John Mackey, og Edvard Grieg er representert med den fjerde av de symfoniske dansene med rot i norsk folkemusikk.

Konserten avsluttes med Sergej Rakhmaninvos siste komposisjon, de tre symfoniske dansene som mer enn å skildre bevegelse og livsglede tar for seg livets forgjengelighet.

Masterclass
Truls Mørk vil gi en masterclass for unge cellister under sitt opphold i Bergen.

Cellister fra kulturskolen og Bergen Unge Kammerorkester får en gyllen anledning til å lære av mesteren. Unge musikere innenfor den klassiske genre vil i løpet av sesongen få flere anledninger til å lære og bli inspirert av solister som besøker Bergen Filharmoniske Orkester; fiolinistene Vadim Gluzman og Nikolaj Znaider. Masterclassene er et samarbeid med Bergen kulturskole, Bergen Unge Kammerorkester, Visjon Vest og Bergen Filharmoniske Orkester.

Stillinger

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev