Cecilie Ore

Lytting i musikk – kontekst og konsept

Komponisten Cecilie Ore og Maja Ratkje er kveldens innledere når NOTAM/NMK Forum arrangerer tredje del av serien Lytting i musikk. Tidligere innledere om dette temaet har vært Natasha Barrett (1. februar) og Mats Lindstrøm/Tilman Hartenstein (29. mars).

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

NOTAM har hatt flere forum med fokus på lytting i musikk i 2006, og i kveld arrrangeres det tredje og siste i denne omgangen. Det skjer i NOTAMS lokaler i Oslo (Nedre gate).

Innledere denne gangen er komponistene Cecilie Ore og Maja Ratkje. De vil ta for seg konteksten og konseptets rolle i musikken.

Cecilie Ore er komponist og av nye verker må nevnes strykekvartetten ”Cirrus” bestilt av West Deutsche Rundfunk, ”Cirrostratus” som ble spilt på Présences festivalen i Paris ifjor, ”Schwirren” skrevet for vokalensemblet Nordic Voices, og ”En skygge opera” som også finnes utgitt på cd.

Maja Ratkjes produksjon er stor og variert. Den spenner fra orkesterverker til støyimprovisasjon, og hennes musikk spilles like gjerne på rockeklubber som i konsertsaler. Gruppene FE-MAIL og SPUNK, samarbeidet med støybandet Jazzkammer, og hennes soloutgivelse «Voice» er eksempler på arbeider som sprenger de vanlige formatene for samtidsmusikk. Ratkje er også en av initiativtakerene til improvisasjonsfestivalen All Ears.

Denne forum-serien er et samarbeid mellom NOTAM og NMK (Ny Musikks Komponistgruppe). Du kan lese mer om denne serien her.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev