Cecilie Ore

Lytting i musikk – kontekst og konsept

Komponisten Cecilie Ore og Maja Ratkje er kveldens innledere når NOTAM/NMK Forum arrangerer tredje del av serien Lytting i musikk. Tidligere innledere om dette temaet har vært Natasha Barrett (1. februar) og Mats Lindstrøm/Tilman Hartenstein (29. mars).

Kalender

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Kreativt Mandagsmøte

07/12/2020 Kl. 14.00

Vestland

Cikada – Ultima 2020

19/09/2929 Kl. 16.00

Oslo

NOTAM har hatt flere forum med fokus på lytting i musikk i 2006, og i kveld arrrangeres det tredje og siste i denne omgangen. Det skjer i NOTAMS lokaler i Oslo (Nedre gate).

Innledere denne gangen er komponistene Cecilie Ore og Maja Ratkje. De vil ta for seg konteksten og konseptets rolle i musikken.

Cecilie Ore er komponist og av nye verker må nevnes strykekvartetten ”Cirrus” bestilt av West Deutsche Rundfunk, ”Cirrostratus” som ble spilt på Présences festivalen i Paris ifjor, ”Schwirren” skrevet for vokalensemblet Nordic Voices, og ”En skygge opera” som også finnes utgitt på cd.

Maja Ratkjes produksjon er stor og variert. Den spenner fra orkesterverker til støyimprovisasjon, og hennes musikk spilles like gjerne på rockeklubber som i konsertsaler. Gruppene FE-MAIL og SPUNK, samarbeidet med støybandet Jazzkammer, og hennes soloutgivelse «Voice» er eksempler på arbeider som sprenger de vanlige formatene for samtidsmusikk. Ratkje er også en av initiativtakerene til improvisasjonsfestivalen All Ears.

Denne forum-serien er et samarbeid mellom NOTAM og NMK (Ny Musikks Komponistgruppe). Du kan lese mer om denne serien her.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Teknisk koordinator

Carte Blanche

Prosjekt-/ medlemsansvarlig

Musikkforleggerne

Førsteamanuensis i musikkteori

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i obo og engelsk horn

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Festivalprodusent

Oslo Jazzfestival

Produsent

Midtnorsk jazzsenter, Trondheim

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev