tons-of-rock-rullestol

Lidenskap i kulturkirken Jakob

De som ikke er invitert til Oslo Domkirke 25. august kan oppleve lidenskap og pasjon i Kulturkirken Jakob, lover Ny Musikk. Der fremfører nemlig pianisten Kenneth Karlsson en håndfull italienske klaverstykker av moderne klassikere.

Kalender

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Kenneth Karlsson omtales i pressemeldingen fra Ny Musikk som «en musikalsk balansekunstner av stort format. Han mestrer å formidle vår tids musikk, stykker av Giacinto Scelsi, Luciano Berio og Luigi Nono med både lidenskap og en slentrende enkelhet og selvfølgelighet som fullstendig har tatt publikum og kritikere.»

Kenneth Karlsson vant Spellemannsprisen 2000 for CDen «Sofferte onde serene». De to øvrige nominerte var Oslo Sinfonietta for «Faces» og Arve Tellefesen for Arne Nordheims og Fartein Valens fiolinkonserter.

På «Sofferte Onde Serene» – som betyr noe slikt som «stille lidelsesfulle, pasjonerte bølger» – presenterte Kenneth Karlsson italienske klassikere for solo piano fra det tyvende århundre. Tittelen henspeilte på Luigi Nonos stykke med samme navn. I tillegg til tittelsporet av Nono, byr platen også på stykker av Giacinto Scelsi og Luciano Berio. Morgenbladet meldte i sin ameldelse i september 2000: «Med Karlsson bak tangentene er det bare å lene seg tilbake og la seg rive med».

Kenneth Karlsson er født i Sverige og utdannet ved Norges Musikkhøgskole. Han er pianist i det anerkjente ensemblet Cikada, og har konsertert rundt om i verden både som solist og kammermusiker. Under konserten i Kulturkirken Jakob står følgende verker på programet: Giacinto Scelsi: «Suite 10 – Ka» (1953), Giacinto Scelsi: «Quatrro illustrazioni» (1953), Sylvano Bussotti: «Foglio d’album» (1970), Luciano Berio: «Cinque variazioni» (1953) og Luigi Nono: «Sofferte onde serene» (1974/76)

Kulturkirken Jakob 25. august, kl. 1800
Billetter koster kroner 120,-, mens det er gratis inngang for medlemmer av Ny Musikk.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.