Lars Petter Hagen (www.lphagen.no)

Lars Petter Hagen: – Lytterforeningen mister troverdighet

Ny Musikk-leder Lars Petter hagen er lite imponert over Tore Brantenbergs retorikk i forbindelse med nedleggelsen av P2-programmet wasabi: – Lytterforeningen for klassisk musikk har vært en viktig aktør for å få synlighet omkring den klassiske musikkens posisjon i samfunnet, men den mister sin troverdighet når leder Tore Brantenberg skadefro gir uttrykk for ekskluderende holdninger og på den måten inviterer til krig mellom parter som egentlig burde ha felles agenda, skriver Hagen i dette innlegget.

Kalender

Crashkurs i Symfonisk Lytting

21/09/2020 Kl. 18.00

Vestland

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 21:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Lars Petter Hagen, komponist og kunstnerisk leder av Ny Musikk

Uavhengig av hva man måtte mene om innholdet i Wasabi er det ingen tvil om at det presenteres musikk der som i likhet med klassisk musikk ikke har så veldig mange sendeflater tilgjengelig, og at det er et program som er verdsatt av mange.

Videre er vel også få som er i tvil om at de smalere musikkuttrykkene har felles interesse av å ivareta et mangfoldig musikktilbud i NRK, og at det derfor føles ganske meningsløst å kjempe mot hverandre på sidelinjen mens de store kommersielle selskapene har fri bane hele veien mot mål.

Dersom Lytterforeningen faktisk er opptatt av klassisk musikk og dennes plass i offentligheten i et langsiktig perspektiv, bør de snarest revurdere sin strategi for ikke å møte seg selv i døra om noen få år.

Jeg er i utgangspunktet glad for det skal spilles mer klassisk og jazz på P2, men spørsmålet er: Hva slags intensjoner har NRK med denne prioriteringen?

For mange unge er klassisk musikk etterhvert en nokså eksotisk ting, men som også mange er nysgjerrige på. Felles for mange av de som oppdager den klassiske musikken i dag er at de oppdager den via andre sjangere, gjennom en musikkinteresse som har sitt utgangspunkt i åpenhet overfor det mangfoldige musikktilbudet som finnes i dag.

Jeg er overbevist om at det er denne åpenheten som er grunnlaget for den klassiske musikkens fremtid på på radio – og ikke Brantenbergs korstog mot programposter han ikke liker.

Jeg håper NRK også ser dette og lar oss slippe at Wasabi erstattes med et «høydepunkter fra wienerklassismen» formiddagsprogram som i beste vil ha en kortsiktig lyttergevinst, men som på sikt vil distansere nye lyttere fra all den fantastiske musikken som både jeg og Brantenberg helt sikkert er enig i at mange flere burde oppdage.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev