Magnar Mangersnes

Landets første professor i korledelse

Domkantor Magnar Mangersnes i Bergen Domkirke blir gitt personlig opprykk til professor ved Griegakademiet, Institutt for musikk i Bergen. Fagområdet er kirkemusikk- og korledelse, og domkantoren blir dermed landets første professor i korledelse.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Vedtaket ble fattet med grunnlag i enstemmig innstilling fra en komité bestående av tre professorer fra Norges musikkhøgskole, Musikkhögskolan i Stockholm og Konservatoriet i København.

Dette er første gang det utnevnes en professor i korledelse i Norge. I Sverige utnevnte Musikhøgskolan i Stockholm allerede i 1968 den ubestridte korlegenden Eric Ericson til professor.

Sverige har også et eget professorat i korledelse ved Uppsala universitet, for tiden med Stefan Parkman i stillingen.

Magnar Mangersnes har vært domkantor ved Bergen Domkirke siden 1971. Han har eksamen fra musikklinjen ved Bergen Lærerskole i 1962, organist- og kantoreksamen ved Bergen Musikkonservatorium i 1966. Han har høstet stor anerkjennelse for sitt arbeid med Bergen Domkantori, og for Bergen Oratoriekor som han har ledet siden 1969.

Mangersnes har ofte vært benyttet som kurs- og seminarholder og som dommer ved korkonkurranser i inn- og utland. I 1993 mottok han Bergen Kommunes Kunstnerpris. I 2000 ble han tildelt St. Olavs Orden, Ridder av første klasse.

Griegakademiet er betegnelsen på en organisatorisk ramme om all høyere musikkutdanning i Bergen. Akademiet ble etablert 1. august 1995 på grunnlag av en samarbeidsavtale mellom Høgskolen i Bergen og Universitetet i Bergen som likeverdige parter.

Deltakende miljøer i Griegakademiet er Institutt for musikk under Det historisk-filosofiske fakultet ved Universitetet (UiB), som omfatter det tidligere Bergen musikkonservatorium og musikkvitenskap, samt Musikkseksjonen ved Avdeling for lærerutdanning ved Høgskolen (HiB), som har nasjonal knutepunktfunksjon i musikkpedagogikk innen Norgesnettet for høyere utdanning.

For flere nyheter fra korlivet, anbefaler Ballade som vanlig en tur innom nettsidene til Norges Korforbund.

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev