Ametri Strykekvartett

Konsert med Ametri

Tirsdag 22. mai gjør Ametri Strykekvartett en konsert på Astrup Fearnley-museet i Oslo. Kvartetten vil utelukkende konsentrere seg om norsk samtidsmusikk, blant annet en urframføring av tre stykker av Eivind Buene, samt verker av Mark Adderley, Line Grenager og Jon Øivind Ness.

Kalender

Ametri strykekvartett samarbeider med billedkunstnere, arkitekter og designere for å skape en ny kunstnerisk helhet som er tverrfaglig og speiler vår samtid på flere plan. På denne måten ønsker kvartetten å nå et bredt publikum og spre interessen for ny musikk.

Hovedtyngden i Ametris repertoar er musikk fra det 20. århundre. Strykekvartetten hadde sin debut under Stavanger kammermusikkfestival i 199, der de presenterte den finske festivalkomponisten Jouni Kaipainen. Siden har Ametri urframført en rekke kvartetter av norske komponister, og en del av disse verkene er skrevet spesielt for Ametri strykekvartett.

Ametri har spilt på flere festivaler; blant annet Oslo Grieg festival der de urframførte tre kvartetter, og Bergen kammermusikkforenings storsatsing «Bergen 2000». Den har også tidligere hatt konserter i forbindelse med spesielle kunstutstillinger, for eksempel på Astrup Fearnley-museet i Oslo, der flere av konsertene har vært overført i NRK Radio. For kommende sesonger har Ametri knyttet spennende kontakter utenlands, og kvartetten planlegger konserter i Danmark, Frankrike og Spania.

Konserten holdes i Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst, tirsdag 22. mai kl.19.

Program:
J.Ø.Ness: Darey Tilih
K.Husby: Over grind
S.L.Kahrs: 5 intermezzi
L.Grenager: Zyklus
M.Adderly: Jester
E.Buene: Fragmentarium II, Intermezzo II, Exposé II (urfremføring)

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev