Torodd Wigum (Foto: www.synlig.no)

Kjendisers klassiske favoritt-stykker samlet i Spotify-liste

Torodd Wigum i Trondheim Symfoniorkester fortsetter sitt prosjekt med sniksymfonering, og tilbyr de symfoniske favorittene til butikker i Trondheim.

Kalender

Opera for barna: Mozart som barn

23/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

New York? New York?! Here we go again

25/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

25/05/2024 Kl. 19:00

Oslo

Husdirigent i Tronheim Symfoniorkester; Torodd Wigum har fått et 20-talls kjente personer til å dele sine klassiske yndlingsstykker i en spotify-liste, melder Adresseavisen.
– Jeg ivrer jo veldig for å tilgjengeliggjøre slik musikk på nye plattformer. Ideen denne gang er å få en del kjente personer til å velge sin favoritt og at jeg kan dele den på en liste jeg har kalt symfoniske favoritter. Dette er et grep for å nå grunnmålet om at flere skal bli kjent med symfonisk musikk. Jeg tror det er mange som kan like denne musikken, men det er jo ikke tilgang på slik musikk lenger. De fleste oppsøker de kanalene de er kjent med, sier Wigum og understreker at vi ikke akkurat blir overøst med klassiskmusikk verken på spillelister eller fester, sier Wigum til avisen.
Sniksymfonisering av folket
I fjor høste satte Wigum i gang prosjektet sniksymfonisering der han delte symfonisk musikk inn i hatske kommentarfelt på nettet. Prosjektet har i tillegg fått sin egen Facebookgruppe, der målet også er tilgjengeliggjøring av symfonisk musikk for flere.
– Det fascinerer meg hvor fort man når ut gjennom sosiale medier, og til så mange på utrolig kort tid. Dette er en ny måte å misjonere for denne musikken på og det handler om å ufarliggjøre klassisk musikk, sier han til Adresseavisen.
Spotify-listen er nå spredt til butikkene i Midtbyen i Trondheim. Tanken er at butikkene kan bruke «symfoniske favoritter» som bakgrunnslyd.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.