Asamisimasa - Ultima 2004

Gammelt og nytt

Johannes Brahms har fått plass på programmet når samtidsensemblet asamisimasa holder konsert førstkommende fredag. Det har også urfremføringer av Magne Hegdal og Claus-Steffen Mahnkopf.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Konserten er en forsmak på ensemblets prosjekter i år, som blant annet inkluderer et Michael Finnissy-portrett under Borealis i Bergen i mars, en konsert i Berliner Philharmonie for Deutshe Rundfunk i april samt en egen festival viet Mathias Spahlinger i oktober.
Om urfremføringene skriver asamisimasa følgende:
Magne Hegdals “Terzett” for klaver, vibrafon og gitar består av en rekke korte og nærmest aforistiske satser. Tyske Claus-Steffen Mahnkopfs “Hommage á Frank Cox”, for elgitar, ¼-tonevibrafon og klaver, er en hyllest til den amerikanske cellisten Frank Cox. De tre instrumentene skildrer Cox’s aktiviteter som henholdsvis utøver, skribent og komponist – tre roller som i løpet av verket utvikles parallelt, men som finner sammen i fire sentrale bolker. Verket er et bestillingsverk til asamisimasa, og det er første gang et ensembleverk av Mahnkopf fremføres i Norge.
Det blir også musikk av Mathias Spahlinger («Musica Impura»), Brian Ferneyhough («Time and Motion Study II» og «Bone Alphabet») og Michael Finnissy («Beuk o’ Newcassle sangs»).
asamisimasa ble dannet i 2001, og har gjort seg bemerket med sin særegne kunstneriske profil, høye kvalitet, og evne til å sette repertoar i nye kontekster. Mer informasjon om ensemblet – inkludert lydeksempler – finner du på deres hjemmesider.
Konsert fredag 20. februar, kl. 20.00 i Atriet i Kongens gate 4, Oslo. Dette ifølge en pressemelding.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev