Vossa Jazz-prisen 2020 til Elisabeth Lid Trøen

Forsvarets Musikkorps Vestlandet til Tyskland med Grieg og Gimse

Håvard Gimse, en av Norges beste fortolkere av Grieg, spiller med FMKV i Håkonshallen fredag 20. april. Deretter bærer det ut på en fem byers konsertturmé i Tyskland, der Divisjonsmusikken har med seg både Gimse og Minken Fossheim. På programmet står A-moll konserten, som er kjent som Griegs internasjonale gjennombrudd.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Fredag 20. april kl. 19.30 i Håkonshallen inviterer Forsvarets Musikkorps Vestlandet (FMKV) og Håvard Gimse til preturné-konsert hvor spesielt Grieg står på det musikalske programmet.

Gimse regnes som en av Norges beste fortolkere av Grieg-musikk på klaver, og spiller A-moll konserten.

A-moll konserten er kjent som Griegs internasjonale gjennombrudd, og er et verk sterkt påvirket av Schumanns klaverkonsert og Griegs år som student i Leipzig.

Grieg skapte den norske kunstmusikken i spenningen mellom den europeiske musikken slik den ble undervist i Leipzig og sin egen norske arv.

Dirigent for FMKV er Trond Korsgård, og som solister får publikum møte både Håvard Gimse og Minken Fosheim.

FMKVs Grieg-turné starter hjemme i Bergen med en kveldskonsert i Håkonshallen fredag 20.april. Her får publikum en unik mulighet til å høre utdrag fra turnéprogrammet.

Turnéen strekker seg fra 27.april til 5.mai, og innbefatter konserter i Berlin, Dallgow-Dõberitz, Erfurt, Leipzig og Gotha. Særlig gleder musikerne i FMKV å komme til Leipzig, der Grieg startet sitt musikkstudium allerede som 15-åring.

Da Grieg nærmet seg ferdigstillingen av a-moll konserten uttalte han selv: «…jeg følte også, at nu måtte der tas fatt, således har jeg skrevet en konsert for klaver med orkester, som jeg tror inneholder gode ting…»

Gode ting inneholder også Minken Fosheims historie om gutten Edvard Grieg, som senere ble Norges mest berømte komponist:

«Det var en gang en liten gutt som bodde i Bergen. Han pleide å rusle alene ned til Fisketorget for å se på hummer og sprellende fisk, dampende hester og jåledamer med flotte hatter. Han så på den store Amerikabåten og drømte om å reise ut i verden. Edvard Grieg het han, og hatet skolen, men elsket musikk.»

Eventyret er oversatt til tysk, og Minken Fosheim fremfører dette sammen med FMKV på Tysklandsturnéen.

Konsertdatoer i Tyskland:

* 29.april: Berlin
* 30.april: Dallgow-Dõberitz
* 2.mai: Erfurt
* 3.mai: Leipzig
* 4.mai Gotha

Dirigent under konsertene er FMKVs kunstneriske leder, Trond Korsgård.

Forsvarets musikkorps Vestlandet (FMKV), kjent i lokalbefolkningen som «Divisjonsmusikken», er et av Forsvarets fem profesjonelle ensembler.

Korpset har røtter tilbake til 1792, og består i dag av 28 høgskoleutdannete musikere.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev