Nicholas Møllerhaug 2006 (Foto: www.borealisfestival.no)

Festspillene i Bergen ansetter ny programsjef

Festspillene i Bergen ansetter Nicholas H. Møllerhaug som ny programsjef med tiltredelse 1. august 2008.

Kalender

Nicholas H. Møllerhaug (f. 1974) har vært sjef for samtidsmusikkfestivalen Borealis fra 2004-2008. Han har også vært sjef for Music Factory (2003), daglig leder for Ny Musikk Bergen (2002-2003), samt primus motor og kunstnerisk leder for Pilota.fm og Trollofonen (2001-2006). Møllerhaug har bred kompetanse innen musikk og ulike kunstsjangre. Han er både skribent og utøvende musiker som cellist, sanger og låtskriver.

— Ansettelsen av Nicholas H. Møllerhaug som programsjef for Festspillene i Bergen vil innebære en styrking og vitalisering av Festspillenes program. Jeg er blant mange som er imponert over det han har fått til som leder av Borealisfestivalen. Han besitter komplementær kompetanse og har et stort lokalt, nasjonalt og internasjonalt nettverk. Han vil kunne bidra med å utvide Festspillenes nedslagsfelt og betydning. Ikke minst ønsker Festspillene å styrke sitt program rettet mot yngre publikumsgrupper, sier Festspilldirektør Per Boye Hansen.

— Etter å ha hatt eneansvar for både kunst og drift i Borealis gleder jeg meg til å jobbe med bare kunstnerisk innhold – sammen med landets mest kompetente festivalstab og en kunstnerisk uredd festspillsjef. Festspillene i Bergen er inne i en utrolig spennende utvikling og jeg gleder meg til utfordringen i å ta del i denne, uttaler Nicholas H. Møllerhaug.

Nåværende programsjef Erling Dahl jr. går av som programsjef 1. august 2008. Han har gjennom mange år vært en viktig bidragsyter og representert kompetanse og kontinuitet for Festspillenes utvikling. Han vil fortsette som kunstnerisk rådgiver for Festspillenes ledelse, men vil bruke mer av sin tid og sine ressurser til å bygge opp et kompetansesenter for Griegforskning i Bergen, et arbeid han allerede har påbegynt i samarbeid med Universitet i Bergen og Bergen Kommune.

Det er Festspillene som melder dette.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev