Det Norske Blåseensembles musikere Roger Fjeldet, Stian Aareskjold og Britt Larsen øver på klassisk improvisasjon. Foto: Christer A. Elnes

Det Norske Blåseensemble får en halv million til sanntidsmusikk

Inngår samarbeide med Dextra Musica AS, som utvider fra instrumentkjøp til å satse på utviklingsprosjekt innen klassisk musikk.

Kalender

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

05/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

08/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

19/08/2021 Kl. 18.00

Oslo

Dextra Musica AS er et datterselskap av Sparebankstiftelsen DNB. De har siden 2002 kjøpt strykeinstrumenter av høy kvalitet, til utlån til spesielt talentfulle utøvere. I sin nye strategi utvider de satsningen med støtte til spesielle utviklingsprosjekter innen klassisk musikk.
Det Norske Blåseensemble (DNBE) får en halv million kroner i støtte til sitt sanntidsprosjekt.
– Det Norske Blåseensemble står for et banebrytende arbeid innen den klassiske musikken. Improvisasjon basert på referanser fra klassisk musikk er nytt og spennende. For oss er det en viktig satsning det å få være med på å gi orkesteret mulighet til å fortsette det innovative arbeidet med å fornye det klassiske musikkuttrykket. Vi gleder oss til å følge det fremtidsrettede ensemblet videre forteller Anders Bjørnsen, avdelingsdirektør for kunst og kultur i Dextra Musica AS i en pressemelding.
Satsingsområde
DNBE er en privat ideell stiftelse som har spilt levende musikk helt siden 1734. Først 269 år som militærkorps i Halden, og siden 2003 som et sivilt regionalt orkeste. Orkesteret spiller årlig 100 konserter i 30 ulike prosjekter og har 24 faste musikere.
Sanntidsmusikk som et av deres satsningsområder. Dette er musikk som skapes i sann tid, og som aldri kan gjentas. Vår kurator og musikalske leder innenfor sanntidsmusikk er Geir Lysne, professor ved Norges Musikkhøgskole.
I tillegg til DNBE får Det Norske Kammerorkester, Oslo Camerata og Ensemble Allegria også støtte fra Dextra Musica AS.
Sparebankstiftelsen DNB
Sparebankstiftelsen DNB er en uavhengig stiftelse som gir bidrag til allmennyttige formål. Stiftelsen ble opprettet av Gjensidige NOR Sparebank i 2002, og har siden starten tildelt nærmere 3 milliarder kroner til allmennyttige formål.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev