Vilde Fang (Foto: Marco Borggreve)

Disse er nominert til kritikerprisen

Kritikerprisene for musikk, dans og teater deles ut på Litteraturhuset i Oslo torsdag 29. september

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Norsk kritikerlags Seksjon for teater, musikk og dans deler årlig ut priser. Hver av prisene hedrer en fremragende, levende kunstnerisk prestasjon.
De nominerte til kritikerprisene for musikk 2015–2016 er:
Vilde Frang for Mendelssohns Fiolinkonsert på Røros med Berlinfilharmonien.

I begrunnelsen på kritikerlaget.no heter det blant annet:
«I tett samspel med eit orkester som med god grunn reknast som eitt av dei aller beste i verda, leverte Vilde Frang ei suveren tolking av Mendelssohns kjente fiolinkonsert på Røros i mai. I den første satsen balanserte solisten – med dirigent Rattle som ein strålande makker – elegant mellom tidlegromantisk forføringskunst, ikkje utan alvor, og wienerklassisk måtehald. I den andre blei sentimentaliteten som ofte heftar ved satsen blåst vekk til fordel for ei lys, frisk stemning og den tredje bobla over av humør og virtuositet, presist og energisk i alle ledd.»
Alexander Mørk-Eidem for regi på Tryllefløyten av Schikaneder og Mozart, Den Norske Opera og Ballett.

I begrunnelsen på kritikerlaget.no heter det blant annet:
Regissøren tar utgangspunkt i at Tryllefløyten var et Schikaneder-show, bestilt og framført av ham selv som en av tidens populære entertainere. Derfor det spesielle, men vellykkede valget av Atle Antonsen som Papageno. Den kreative regissøren tar oss inn i et science fiction-univers (i tråd med
Karl Schinkels scenografi i Berlin i 1815).[…] Dessuten lar «musikalsk konseptutvikler» Atle Halstensen og hans medarbeidere orkestret gå inn i et elektronisk lydunivers.»
Ingebjørg Kosmo for Anna Karenina / Rakhmaninov 4 sanger, Den Norske Opera og Ballett.

I begrunnelsen på kritikerlaget.no heter det blant annet:
«Med fire av Rakhmaninovs vakre, men dessverre mer ukjente sanger, som strålende fremføres av Ingebjørg Kosmo, en av Operaens fremragende mezzosopraner med orkesterledsagelse, som naturlig inngår som en del av forestillingen, ga hun forestillingen et ekstra løft, midt i briljant dans.»
Øvrige nominerte
I kategorien teater er Det samiske nasjonalteatret Beaivváš for Vidas Extremas, Pia Maria Roll for Nå løper vi i samarbeid med Teater Ibsen og Brageteatret og Laurent Chétouane for regi av Den Stundesløse på Nationaltheatret nominerte. De nominerte i kategorien dans er Sigurd Johan Heide og Kartellet for Doppler, Nasjonalballetten UNG for Departures, We Are Special, Evening Songs og Picture Perfect, Den Norske Opera & Ballett og Hege Haagenrud og Kate Pendry for The rest is Silence på Dansens hus.
Prisene, som er stemt frem av en samlet kritikerstand, deles ut på Litteraturhuset i Oslo torsdag 29. september kl. 11.00.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev