Vilde Fang (Foto: Marco Borggreve)

Musikkritikerprisen til Vilde Frang

Frang får prisen for Mendelssohns Fiolinkonsert på Røros med Berlinfilharmonien

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Iskald Sound + Akuvi + Eben Jr.

15/08/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Kritikerprisene ble delt ut på Litteraturhuset i Oslo i dag. Musikkritikerprisen 2015-2016 gikk til Vilde Frang for Mendelssohns Fiolinkonsert på Røros med Berlinfilharmonien.
I sin tale til prisvinneren sa utdeler Magnus Andersson blant annet:
«Du får Kritikerprisen for din fantasifulle tolkning av Mendelssohns Fiolinkonsert. Du får prisen for at du var helt kompromissløs med hvordan du viste fram hver detalj av partituret med omsorg, og jeg gjetter at du faktisk utfordret selveste Sir Simon gjennom din tolkning. For meg hørtes det ut som om han til tider hadde lyst til å jobbe med større intensitet, men det var som om du sto i bakgrunnen, nei, i forgrunnen, med en frisk nysgjerrighet og sa: «Bare vent litt, vi må se på denne figuren, og denne frasen først.» Kammermusikk på høyt nivå handler om samspill, men på et enda høyere nivå har vi også å gjøre med kjærlig «mot-spill». Din og Sir Simons tolkning var en fremførelse der to viljer ble større enn det den enkelte er kapabel til å finne på selv, og det skal store musikere til for å spille med en slik ydmykhet»
Hele talen til Frang, og taler til vinnere i andre kategorier kan du lese her.
Øvrige nominerte var Alexander Mørk-Eidem for regi på Tryllefløyten av Schikaneder og Mozart, Den Norske Opera og Ballett og Ingebjørg Kosmo for Anna Karenina / Rakhmaninov 4 sanger, Den Norske Opera og Ballett.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev