tons-of-rock-rullestol

«Carmen» på Bergenhus festning

Sommeropera på Bergenhus Festning er for lengst blitt en tradisjon. For syvende år på rad vil vil operaen i Bergen gi Bergenspublikummet og tilreisende en unik uteoperaopplevelse.

Kalender

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

I forbindelse med at Bergen Operakor fyller 20 år, vil årets sommeropera bli den populære koroperaen ”Carmen”. ”Carmen” er blant de mest spilte operaer, og består som kjent av Bizets smektende musikk med spansk valør. Den er gjennom årene blitt fremstilt i tallrike versjoner og nyoppsetninger, både som isshow, film og techno-oppsetning.

Sommeroperaen på Bergenhus Festning betegnes av arrangørene som en klassisk opera som settes opp i full scenisk versjon under åpen himmel i naturskjønne omgivelser ved Håkonshallen. Det er Vest Norges Opera som presenterer satsingen.

Med solister fra inn- og utland, Timioara Filharmonic Orchestra, Bergen Operakor og en rekke statister, skal “Carmen” gjennomføres med mer enn 150 medvirkende. I tittelrollen finner vi Bergens egen alt-sangerinne, Tone Kvam Thorsen, sammen med internasjonale sangere og svært mange av operamiljøets egne solister. Arrangørene lover selv ”en spennende, vakker og dristig” oppsetning av operaen, med en oppbygd arena med plass til 1500 publikummere.

Regien er ved Bruno Berger Gorski, som sammen med Opera Bergen også står bak det sceniske konseptet. Blant de medvirkende er Tone Kvam Thorsen, Girard Rhoden, Jee Hyun Lim, Nanco de Vries, Peter Daaliysky, Liv Kjersti Knutsen Sandve, Elisa Zurmann, Silje Folkedal, Rune Thelen, Olav Veierød, Robert Juvik. Bergen Operakor, Barnekor og Timisoara Filharmonisk Orkester med dirigent Anne Randine Øverby. Lysdesign er ved Lucca Storari.

Forestillingen spilles på Bergenhus Festning 15., 17., 18., 20. og 22. august.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.