Vinterjazz-Some-18

Madama Butterfly

Vest Norges Opera hadde hele fem premierer i fjor. Den største satsingen var nok produksjonen av Ragnar Søderlinds «Olav Trygvason», som var bygd på Edvard Griegs og Bjørnstjerne Bjørnsons ufullendte operaprosjekt. Nå i slutten av februar skal Puccinis «Madama Butterfly» fremføres – på originalspråket.

Kalender

Toner og Tanker på Malerhjemmet

03/12/2023 Kl. 16.00

Viken

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 17:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 21:00

Oslo

Giacomo Puucinis opera «Madama Butterfly» ble uroppført i Milano i 1904,og har libretto av Giuseppe Giacosa og Luigi Illica.Operaen er i to akter, og er opprinnelig bygd på en fortelling av J.L.Long.

Nå skal Vest Norges Opera sette opp «Madama Butterfly» i messehallen Arenum, i perioden 28.februar – 10.mars 2001. I den forbindelse har man utarbeidet et scenografisk og kostymemessig totalkonsept; der alt er produsert lokalt i Bergen. Operaen fremføres på italiensk.

Vest Norges Opera hadde i år 2000 det de karakteriserer som et svært vellykket kunstnerisk år, med hele fem premierer. Året startet med et vellykket samarbeid med Harmonien; med Norgespremiere på Massenets «Werther». Videre fulgte den populære musikalen «Chess» i februar, sommeropera på Den Nationale Scene; «Elskovsdrikken» av Donizetti og sommeropera på Bergenhus Festning med Verdis «Nabucco». Den største satingen i fjor var den nye norske samtidsoperaen «Olav Tryggvason» i samarbeid med Den Norske Opera, Bergen Filharmoniske Selskap og Kulturbyen Bergen 2000. Vest Norges Opera sto for produksjonen.

Madama Butterfly fremføres med sammensatt orkester av profesjonelle musikere, Bergen Operakor med 60 medlemmer, og med internasjonale solister i de viktigste hovedrollene i tillegg til våre egne operasangere Rune Thelen og Åsmund Drottning.

I hovedrollene finner vi Antonia Cifrone, Cecare Zamparino, Ning Liang, Mario di Marco, Rune Thelen og Åsmund Drottning. Regien er ved Marielle Kahn, mens Dirk Hofacker står for scenografi. Lysdesign er ved Jens Lange, mens Denise Fourerolle har tatt hånd om kostymene.

Anne Randine Øverby vil være dirigent.

«Madama Butterfly» har premiere i Messehallen Arenum i Solheimsviken 28.februar, og vil også spilles 3. 7., 9. og 10. mars.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.