BIT 20 Ensemble

BIT20 med konsert og plateslipp

Den bergens-baserte sinfoniettaen slipper plate og urfremfører nye verk under Borealis-festivalen.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Første begivenhet for BIT 20 under Borealis er konsert onsdag 27. februar i Logen. Da presenterer de to norske urfremføringer, Magne Hegdals «Decett» og Christian Bloms «Brøndals Præpositioner».

Sistnevnte verk har utgangspunkt i den danske filologen Viggo Brøndals «Præpositionernes Theori» fra 1940. Blom har latt seg fascinere av måten vi organiserer ting og begivenheter ved hjelp av små ord som ”i”, ”inni”, ”på”, ”oppå” – og funnet musikalske paralleller til disse. I tillegg spenner konserten fra Toru Takemitsus poetiske «Rain Coming» til festivalkomponist Mathias Spahlingers «Apo Do».

Readings of Mr. G

BIT20 Ensemble har også spilt inn plate med Henrik Hellstenius’ musikk, og denne lanseres torsdag 28. februar. På platen finnes to konserter – en for fiolin med solist Peter Herresthal, samt en for slagverk med solist Hans-Kristian Kjos Sørensen. Det er dessuten kammermusikalske verk av Hellstenius, flere av dem med bakgrunn i komponistens arbeid med sceniske uttrykk.

Under lanseringskonserten fremfører BIT 20 blant annet «Hi Ophelia», basert på 3. sats i operaen «Ophelia’s: Death by Waters singing».

Om komponist og utøvere

BIT20 Ensemble er et musikerstyrt ensemble dannet i Bergen i 1989. Vårt formål er å fremme utøvelsen av norsk og internasjonal kunstmusikk. Vår kunstneriske profil består i å presentere dagens norske og internasjonale kunstnere i et vidt perspektiv, hvor kvalitet i prinsippet er eneste kriterium.

Henrik Hellstenius har denne biografien.

Det er BIT20 som melder dette. For mer informasjon, se www.borealisfestival.no

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev