BIT 20 Ensemble

Stor oppslutning om BIT 20s urfremføring av «Double Portrait»

BIT 20 urfremførte nylig Asbjørn Schaatuns «Double Portrait» i Paris. Konserten var resultat av et nokså unikt samarbeid mellom «erkerivalene» Agora og Presences, og er en viktig del av et langsiktig samarbeid mellom BIT20, Ultima og IRCAM i Frankrike . «Konserten vil bli sendt på fransk radio og vil også bli tilbudt en rekke land gjennom radiosamarbeidet EBU, skriver Ambassaden i Paris i denne pressemeldingen.

Kalender

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 21:00

Oslo

Klassisk i Ballsalen

23/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

I forbindelse med BIT 20s konsert under Agora-festivalen i Paris 9. juni, har vi fått inn følgende pressemelding fra Den norske ambassaden i Paris:

«To av verdens mest ledende samtidsmusikkmiljøer finnes i Paris.

Radio France har sin Presences-festival der Norge har deltatt med en rekke orkestre, solister og komponister i en treårsperiode 2004 – 2006. Samtidsmusikksentret IRCAM har sin Agora-festival, også der har Norge deltatt flere ganger, og mange norske musikere og komponister har hatt studieopphold ved IRCAM.

I forbindelse med årets Agorafestival inngikk «erkerivalene» Agora og Prences et samarbeid rundt Agora-festivaldagen 9. juni. På programmet i Radio Frances store sal sto BIT 20s uroppføring av et stort bestillingsverk av komponisten Asbjørn Schaathun (Double Portrait). Verket var bestilt av IRCAM, Radio France og ULTIMA-festivalen. På BIT 20s program sto også store verk av de kjente franske komponistene Hurel og Leroux, og flere internasjonalt kjente solister deltok under «verdensdirigenten» Pierre-André Valade.

Det var flott oppslutning om konserten, som ble tatt meget vel imot av et internasjonalt ekspertpublikum. Ambassaden og Radio France (ved ambassadør Skogmo og Thierry Beauvert, direktør for all musikk i Radio France) inviterte til en mottakelse i Radiohusets lokaler etter konserten, også der var det meget godt oppslutning og god stemning.

Konserten vil bli sendt på fransk radio og vil også bli tilbudt en rekke land gjennom radiosamarbeidet EBU.

Som kjent har Ambassaden arbeidet aktivt på samtidsmusikkfronten i flere år, og aktivitetene har vært mange og store. Det skal imidlertid legges til at Ultimafestivalen og BIT20 ved Geir Johnson og Stein Olav Henrichsen selv har nedlagt et betydelig og målrettet langsiktig arbeid overfor Frankrike i en drøy 10-årsperiode. Det er i første rekke dette arbeidet og de kontakter som er skapt, i tillegg til det meget høye nivå på norsk samtidsmusikk og Schaatuns egne opphold på IRCAM gjennom årene, som har båret frukter i forbindelse med konserten 9. juni. En stor dag for norsk samtidsmusikk i Paris og i verden.

Prosjektet er bl.a. støttet av Utenriksdepartementet og av Ambassaden i Paris.

Ambassaden i Paris»

BIT 20 fikk strålende omtale i Le Monde for konserten. Her presenteres et utdrag, resten kan leses på disse sidene.

Modèles de demain à Agora
LE MONDE | 10.06.06 | 16h47
a musique, rien que la musique ! Telle aurait pu être l’enseigne exceptionnelle du concert présenté par l’ensemble norvégien Bit20, vendredi 9 juin, à la Maison de la radio, à Paris, dans le cadre du Festival Agora. Cette manifestation, organisée depuis 1998 par l’Institut de recherche et de coordination acoustique/musique (Ircam), a en effet pour habitude de proposer des spectacles nés de la collaboration de compositeurs avec des chorégraphes, des dramaturges ou des cinéastes.

Se også forhåndsomtale av konserten [link id=61838 title=»her»].

Stillinger

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev