Illustrasjonsbilde for etableringskonsertene til nyMusikk Vestfold (Foto: nyMusikk Vestfold)

nyMusikk Vestfold starter opp

Denne helgen feires etableringen av nyMusikk Vestfold på Tønsberg og Færder bibliotek.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

nyMusikk løfter fram eksperimentell musikk og lydkunst, og har som formål å «fremme den radikale, eksperimentelle og sjangeroverskridende musikken i hele Norge», som det heter i foreningens vedtekter. nyMusikkk har lokallag, eller avdelinger, rundt om i landet, fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør – per i dag består nyMusikk-nettverket av 12 avdelinger.

nyMusikk Vestfold er siste tilskudd i nyMusikks avdelingsnettverk, og fredag 15. og lørdag 16. mars markeres etableringen med to konserter på Tønsberg og Færder bibliotek.

Programmet for etableringskonsertene fokuserer på komponister og utøvere fra Vestfold. I tillegg til at selve avdelingen nyMusikk Vestfold etableres denne helgen, er det også oppstarten til Ensemble Kammerklang, Vestfolds nyeste, og foreløpig eneste, ensemble for samtidsmusikk.

Ensemble Kammerklang er Inger Lise Sørum (fløyte), Roger Arve Vigulf (klarinett), Julian Saxl (fiolin), Ricardo Odriozola (bratsj), Martin G. Rasten (cello), Kristoffer Almås (slagverk), Georg Hitching (piano), Sanae Yoshida (piano) og Thomas Rimul (dirigent/konsertvert).

På programmet er blant annet urframføring av åpningsverket Pentameron, elektroakustiske improvisasjoner av Jenny Berger Myhre, «Memorex» framført av Håkon Lie, «Minner og Savn» av Vigdis Verhees, førsteprisvinner av Midgardkonkurransens komposisjonspris, eksperimentell elektronika av Espen T. Hangård og «Requiem» fra 7 Disobedient Birds av Roger Arve Vigulf.

Les mer om nyMusikk her, og se nyMusikk Vestfolds Facebookside for fullt program for helgens etableringskonserter.

Stillinger

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev