Håkon Mørch Stene, 2006 (Foto: Nicki Twang)

7000 ungdomsskoleelever i Østfold på konsert

– Dette er en av de største skolekonsertsatsingene i Østfold noensinne, sier Rikskonsertenes Hallgeir Frydenlund. Fra 25. til 28. april er alle fylkets 7.000 ungdomsskoleelever invitert på konsert og i spissen for musikerne står østfoldingen Håkon Mørch Stene. Med seg har han kollega Kjell Tore Innervik, samt INTRO-musikerne Eir Inderhaug, Ellen Ugelvik, Håvard Stensvold og Joachim Kjelsaas Kwetzinsky.

Kalender

AVLYST: Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

AVLYST: Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

I neste uke blir det arrangert en minifestival i Østfold. I løpet av fire dager spilles totalt 16 konserter, fordelt på Askim kulturhus og Østsiden kirke i Fredrikstad.

— Dette blir mange toner til mange elever på kort tid, sier Hallgeir Frydenlund, produsent i Rikskonsertene om den store skolekonsertsatsingen i Østfold.

I spissen for prosjektet står fredrikstadgutten og perkusjonisten Håkon Mørch Stene, og sammen med kollega Kjell Tore Innervik er han dynamitt på scenen.

— Når de to slagverkerne i tillegg får hjelp av Eir Inderhaugs vakre stemme og Ellen Ugelvik og Joachim Kjelsaas Kwetzinsky sitt banebrytende pianospill blir det eksplosivt, lover Rikskonsertene.

Hallgeir Frydenlund omtaler INTRO-klassisk som «Norges tøffeste musikkonkurranse».

— Hvert år kniver noen av landets beste, unge musikere om å bli med i Rikskonsertenes prestisjefylte lanseringsprogram. Disse er de beste, de har alle kommet gjennom nåløyet.

Eir Inderhaug (sopran) vant i 1991 Talentiaden på NRK1, og har siden den tid høstet god mottagelse hospublikum over hele Europa. Håvard Stensvold (baryton) vant INTRO-klassisk i 2001 og har hatt flere kjente tittelroller i operaer som «Cosi fan tutte», «Carmen», «Den lille havfrue» og «Dokkedoktoren».

— Slagverkeren Kjell Tore Innervik bygger gjerne sine egne instrumenter når han mener det er det som må til. Som en del av sitt diplomstudium ved Norges musikkhøgskole bygde han en kvarttonemarimba og en kvarttonevibrafon, forteller Frydenlund. – Håkon Mørch Stene er også en av av Norges mest spennende unge slagverkere, og formidler samtidsmusikk til et bredt publikum, ikke minst til barn og unge.

Den 26. og 27. april er det mulig for foreldrene å få med seg hva barna har opplevd tidligere på dagen. Da spiller Rikskonsertenes INTRO-musikere kveldskonserter i Askim kulturhus og Østsiden kirke, Fredrikstad. Konsertene begynner klokka 19.30 begge dager.

Mer om INTRO-klassisk og de enkelte utøverne finner du på denne siden hos Rikskonsertene.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev