H.K.H. Kronprins Haakon (Foto: www.slottet.no)

Trondheim Jazzfestival etablerer Kronprins Haakon talentpris

Trondheim Jazzfestival etablerer en ny internasjonal talentpris, som bærer navnet «Kronprins Haakon talentpris”. Prisen skal bestå av støtte til finansiering av promotiltak for unge jazzartister i etableringsfasen, og vil bli delt ut for første gang under Trondheim Jazzfestival 2007.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Trondheim Jazzfestival etablerer en ny internasjonal talentpris. Kronprins Haakon Magnus har gitt samtykke til at prisen bærer navnet ”Kronprins Haakon talentpris”.

Prisen skal deles ut når finansieringen er på plass, første gang under Trondheim Jazzfestival 2007, forteller en pressemelding fra Trondheim Jazzfestival.

Prisen er planlagt inndelt i flere kategorier, og vil bestå av pengestøtte til finansiering av promotiltak for jazzartister i en etableringsfase. Hensikten med prisen skal være «Å gi unge jazzorkestre oppmerksomhet, og profilere særdeles talentfulle unge Nordiske utøvere».

— Juryen skal bestå av kompetansepersoner med erfaring fra internasjonalt jazzliv, høyt respekterte internasjonale utøvere, forteller daglig leder Ernst Wiggo Sandbakk: – Disse skal velge ut finalistene med bakgrunn fra innsendt lydmateriale. Selve prisutdelingen vil skje under en forestilling hvor kandidatene stiller med et ensemble fra hvert nordisk land.

For å sikre at de unge jazzartistene faktisk er unge nok, har man bestemt at orkestermedlemmenes gjennomsnittsalder skal ikke overstige 28 år. Søkerne må også være bosatte i Norden.

I henhold til Sandbakk, skal prisen finansieres ved hjelp av offentlige midler og sponsorer:

— NTNU har garantert for prissummene, og det er søkt om midler til øvrig finansiering.

— Vi håper blant annet å komme på post 74, der andre priser som har kongleige beskytterskap ligger. Vi kommer ellers til å søke en rekke fond og støtteordninger. Jeg synes det er veldig fint at dette er første pris innenfor de såkalte rytmiske sjangrene som kan smyke seg med et så fint navn, sier Sandbakk.

Han mener selve navnet betyr mye:

— Det at vi har fått lov til å bruke Kronprinsen sitt navn gir selve arrangementet en tyngde, det er med på å profilere festivalen. Dette er en annerkjennelse for den jobben vi gjør, spesielt når vi vet at Kronprinsen kjenner godt til miljøet rundt jazzlinja.

Har H.K.H. Kronprinsen ogsåsagt seg villig til å dele ut prisene?

— Nei det her han ikke gjort, ikke foreløpig. Men han er invitert til å åpne festen, så vi håper selvsagt at han kommer.

Trondheim Jazzfestival går av stabelen i månedsskiftet august/september. Mer informasjon om festivalen finner du i lenkene nedenfor.

Stillinger

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev