Robert Normann

Robert Normann Muséet åpner dørene

Robert Normann Museét ble offisielt åpnet torsdag 14. september. Museet inneholder bl.a. unike videoopptak, en spennende samling med bilder og gitarer, samt treskjærerarbeider av den sky mesteren. Denne helgen arrangerer Musikk Instrument Akademiet i Sarpsborg dessuten en festival til den norske gitarlegendens ære.

Kalender

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Lørdagsopera i Posthallen

24/02/2024 Kl. 16:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Den offisielle åpningen av Robert Normann Muséet fant sted klokken atten tredve i går kveld. Åpningstalen ble holdt av Bjørn Edvardsen, som er kultursjef i Østfold fylke. Det var musikalske innslag ved Sven Lundestad, som er Norges eneste gitarprofessor, samt åpning av seminarutstillingen til kunster Helge B. Skånlund. Senere på kvelden var det åpen konsert med Odd-Arne Jacobsen og Rune Gustavsson i Akademiets lokaler i Sarpsborg.

I dag, fredag og resten av helgen, vil Robert Norman Muséet holde åpent hele dagen. Odd-Arne Jacobsen og Rune Gustavsson avholder såkalt ”masterclass” klokken elleve, mens Anders Somby klokken fjorten holder foredrag med musikalske eksempler, der temaet er en universitetshovedoppgave med Robert Norman som emne. Det er gratis entré, og foredraget finnet sted i Akademiets lokaler i Sarpsborg. Klokken tyve blir det konsert med Claes Nebb Trio samme sted, mens elev Jon Thorstensen og hans trio har et musikalsk møte med hans læremester Jon Eberson kllokken toogtyve.

Lørdag klokken elleve blir det foredrag med Claes Nebb, som skal innvie folk i ”guitar fingerpicking style» i Chet Atkins-stil. Klokken fjorten blir det så konsert med Bjørn Hellberg og hans orkester. I Folkets Hus i Sarpsborg blir det så konsert med Willy Andresens orkester, der også Erik Bye og Nora Brockstedt skal medvirke. Arrangørene lover en kveld i Robert Normanns ånd, der musikken krydres med småprat, anekdoter og fortellinger. Klokken toogtyve i Akademiets lokaler er det så duket for akustisk gitarmusikk med Bjørn «Krisa» Kristiansen og Kjell Larsen.

På søndagen vil Robert Normann Museet være åpent hele dagen, i likhet med sallgsutstillingen til Helge B. Skåndlund.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.