Øyvind Skjerven Larsen ny leder for Oslo Jazzfestival (Foto: Miriam Sørlie Larsen)

Oslo Jazzfestival får ny festivalsjef

Øyvind Skjerven Larsen fra Norsk jazzforum skal lede Oslo Jazzfestival de neste seks årene.

Kalender

OPUS13: Debutkonsert

25/01/2022 Kl. 19.00

Oslo

Operapub på Røverstaden

26/01/2022 Kl. 19:00

Oslo

Glogerfestspillene: åpningskonsert

26/01/2022 Kl. 19:30

Viken

Styret i Oslo Jazzfestival besluttet enstemmig i dag å tilsette Øyvind Skjerven Larsen i stillingen som ny festivalsjef for Oslo Jazzfestival i et åremål på seks år – fra høsten 2019 fram til 2025.

Nåværende festivalsjef, Edvard Askeland, avslutter sitt åremål etter å ha gjennomført Oslo Jazzfestival 2019, skriver Oslo Jazzfestival i en pressemelding.

Øyvind Skjerven Larsen fra Vartdal på Sunnmøre har jobbet i Oslos musikkmiljø siden slutten av 90-tallet. Han har bakgrunn fra jazzklubben Blå, Universal Music og Music Export Norway, og har de siste seks årene vært ansatt som fagansvarlig i Norsk jazzforum.

Skjerven Larsen er medlem av Music Norways fagutvalg for reisestøtte, sitter i valgkomiteen for Europe Jazz Network og er fast skribent for Jazznytt.

Styreleder i Oslo Jazzfestival, Ellen Horn, er glad for å ha fått Skjerven Larsen med på laget:
– Styret i OJF er meget tilfreds med at Øyvind Skjerven Larsen takket ja til stillingen. Han er særdeles kunnskapsrik og har et bredt kontaktnett i inn- og utland, og er en åpen, idérik, nysgjerrig og energisk personlighet. Vi er sikre på at vi har fått en festivalsjef som vil løfte Oslo Jazzfestival videre, samarbeide godt med hele Jazz-Norge og sørge for at den positive utviklingen OJF er inne i vil fortsette, til glede for både musikere og frivillige og for publikum.

Og den påtroppende festivalsjefen ser fram til å ta fatt på lederjobben:
– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt i oppgavene og mulighetene som ligger i det å arrangere jazzfestival i Europas travleste jazzby. Ser man på omfanget og bredden som ligger i det norske jazzmiljøet, ser vi at norsk jazz aldri har vært mer aktiv og aktuell. Jazzens gullalder er nå, og mitt mål er å gjøre Oslo til Europas jazzhovedstad, sier Skjerven Larsen.

Om Oslo Jazzfestival:
Oslo Jazzfestival er en ideell stiftelse som i uke 33 hvert år arrangerer en ukelang festival med 60-70 konserter på 15-18 spillesteder i Oslo sentrum. Vi dekker alle jazzens stilarter, og har siden 1986 etablert oss som en av Norges største jazzfestivaler.

Neste festival er 11. – 17. august 2019. Les mer om festivalen og programmet på Oslo Jazzfestivals hjemmesider.

Stillinger

Festivalsjef/ kunstnerisk leder

Riddu Riddu Festivála

Universitetslektor i gehørtrening

Norges musikkhøgskole (NMH)

Country Manager

Musikkundervisning Norge AS

Generalsekretær

Noregs Ungdomslag

Seksjonssjef for økonomi, personal og arkiv

Norges musikkhøgskole (NMH)

PR & Markedsansvarlig

Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

Solo OBO Bodø

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this