Krøyt

Krøyt på Norgesturné

Krøyt er et av landets mest respekterte nye jazzband, og kunne i fjor notere seg for både Spellemannpris i Åpen Klasse og Edvardprisen for Populærmusikk, mindre verk. I regi av Norsk Jazzforum legger de nå ut på veiene i kongeriket. Norsk Jazzforum står også bak turneer med Sigurd Ulveseth Quartet, The Source og Skomsork.

Kalender

Ensemble KammerKlang med Elin Gripstrand i Nøtterøy kirke

14/04/2024 Kl. 18

Vestfold og Telemark

Ragatid: Shantala Subramanyam Trio

14/04/2024 Kl. 16:30

Oslo

La Bohème

17/04/2024 Kl. 19:00

Viken

Krøyt består av Kristin Asbjørrnsen (vokal), Øyvind Brandtsegg (vibrafon, computer) og Thomas T. Dahl (gitar). I forkant av deltagelsen på Vinterspillene på Lillehammer – som etter eget utsagn gikk «strålende» – ga de ut EPen «Body Electric» (MNW), og i kveld, fredag 2. mars, vil de fremføre tittellåten under Spellemannpris-arrangementet i Oslo. Opptaket herfra vil som kjent først sendes i morgen kveld.

Denne våren konsentrerer Krøyt seg om turnering og det som skal bli deres tredje album – oppfølgeren til de kritikerroste «Sub» og «Low». Fjoråret viste dem som et band i både kreativ og kommersielle fremgang: I tillegg til de nevnte prisene, gjennomførte Krøyt også en lengre nordisk turné med støtte fra bl.a. Nordisk Kulturfond. De deltok videre på en rekke festivaler, der Musik Triennale i Køln, Nattjazz i Bergen, Bell Atlantic Jazz Festival i New York og Ilosaarirock og Tampere Jazzhappening i Finland var noe av det viktigste. Vårens turne starter på Blæst i Trondheim 8. mars, og avsluttes på det utmerkede studentstedet Driv i Tromsø drøye to uker senere. Til sommeren vil Krøyt opptre under Molde Jazzfestival, mens det foreløpig utitulerte tredjealbumet vil komme ut til høsten. Men før den tid vil trioen også ha to opptredener under Jazzkaar-festivalen i Estland. 28. april setter både Krøyt, Skomsork og Dadafon kursen mot Baltikum, for å spille to konserter i byene Tartu og Tallinn.

Dadafon er et annet av Kristin Asbjørnsens prosjekter, og startet opp alt i 1995 under navnet Coloured Moods. De øvrige medlemmene er Bjørn Ole Solberg (saxofon),Jostein Ansnes (gitar), Martin Smidt (slagverk, perkusjon og xylofon), Carl Haakon Waadeland (slagverk og perkusjon). Bandet ga ut CDen «Coloured Moods» i 1998, og kommer nå i april med oppfølgeralbumet «And I Can’t Stand Still».

Skomsork er det nye, offisielle navnet på Erlend Skomsvolls orkester, og også disse skal ut på veien for Norsk Jazzforum – i perioden 18. til 29. april, samt på Nattjazz i Bergen, fredag 1. juni. Også Sigurd Ulveseth Quartet og The Source skal gjøre jobber for Norsk Jazzforum denne våren, og vi anbefaler som vanlig Norsk Jazzforums hjemmesider for mer detaljert informasjon.

Krøyts turnérute ser foreløpig slik ut:

Torsdag 8. Mars: Trondheim Jazzforum/Blæst
Fredag 9. mars: Bergen Jazzforum/USF
Lørdag 10. mars: Jazzklubben Ørsta/Volda, Kroa
Onsdag 14. mars: Hamar Jazzklubb
Torsdag 15. mars: Blå
Fredag 16. mars: Storyville, Molde/Tapperiet
Lørdag 17. mars: Stavanger Jazzforum
Onsdag 21. mars: Sarpsborg Jazzscene
Fredag 23. mars: Ad Lib Jazzklubb, Bodø/Studentsamfunnet
Lørdag 24. mars: Jazz- og Rockklubben Den Ensomme Ulv, Kabelvåg
Søndag 25. mars: Tromsø, Studenthuset Driv

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.