PLAKATMOCKUP

Gratis improvisasjonsseminar for unge musikere

Østnorsk jazzsenter inviterer unge musikere i alle aldre over 15 år til et gratis seminar i improvisasjon i Oslo lørdag 11. og søndag 12. desember 2004. Senteret har invitert hornisten Trude Eick og saksofonisten Mathilde Grooss Viddal, som til daglig utgjør Eick/Viddal duo. Alle instrumenter er velkomne, og man må melde seg på til Østnorsk Jazzsenter innen mandag 22. november. Mer om seminaret kan du lese her.

Kalender

Trude Eick (valdhorn) og Mathilde Grooss Viddal (bassklarinett/saksofoner) utgjør Eick/Viddal Duo. Duoen spiller improvisert musikk. Ifølge reklamen kan musikken karakteriseres som tett og energirik med glimt av barnlige innfall. De to improviserer med føttene plantet i både jazz og klassisk musikk, og dette gjør at musikken deres både kan få godfoten til å trampe takten og at lange linjer kan bli brutt opp av hvinende ul, mystiske harmonier og skjønnsang. Eick/Viddal Duo har blant annet spilt på Fryd og på ”Fritt Fall” på Blå, vært solister i Chateau Neuf Storband og samarbeidskorpset Bjølsali, og de har vært improviserende akkompagnement til fortelleren Heidi Dahlsveens eventyrforestillinger.

Trude og Mathilde kommer altså til Østnorsk Jazzsenter 11. og 12.desember med seminar og workshop rettet mot unge musikere. Tidspunktene er lørdag fra kl 12 til ca kl 18, og søndag fra ca kl 12 til ca kl 18. Søndag kveld blir det konsert, hvor også Eick/Viddal Duo opptrer.

Kurset er åpent for alle instrumenter og du trenger ikke være en erfaren improvisator for å delta, men du bør ha spilt noen år og beherske instrumentet ditt forholdsvis godt.Undervisningen vil bestå av samspill i et stort ensemble med alle deltakerne, i tillegg til gruppearbeid med ulike improvisasjonstemaer.

Nærmere informasjon om sted får man når man har meldt seg på. Seminaret er gratis.

Østnorsk Jazzsenter (ØJ) er et regionalt formidlings- og kompetansesenter for jazz, opprettet i 1998, med fylkene Oslo, Akershus, Hedmark, Oppland, Buskerud, Telemark, Vestfold og Østfold som geografisk virkeområde. Senteret tilrettelegger for formidling av jazzmusikk på et høyt kunstnerisk nivå til et bredt publikum gjennom turné- og konsertvirksomhet. Stimulering til konsertproduksjon lokalt, styrking av det profesjonelle utøvermiljøet på Østlandet, undervisning for fritidsmusikklivet, støtte- og service til regionens arrangører og utøvere, informasjonsvirksomhet internt og eksternt samt rådgivende virksomhet er viktige arbeidsfelt.

Interesserte må sende navn, instrument, fødselsdato og telefonnummer til ostnorsk@online.no eller tlf 22 20 64 24 (Kari Grete eller Jørgen) innen mandag 22.november.

Seminaret er støttet av Musikkverkstedordningen.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev