Jan Eggum

Gleng Musikkfestival har startet

Gleng Musikkfestival 2001 startet onsdag 23. mai, og skal frem til søndag 3. juli presentere et bredt spekter av opplevelser. Blant de mange artistene som tar veien til Sarpsborg disse dagene, kan vi nevne Jan Eggum, Steinar Albrigtsen, Nora Brockstedt, Erik Bye, Hellbillies og Jaga Jazzist.

Kalender

Den offisielle åpningen av Glengfestivalen 2001 fant sted onsdag med et barnearrangement på torget i Sarpsborg, samtidig som det også var konsert i Glenghuset senere på kvelden. I går var det konserter med både Bjelleklang, DDE og Nevskij Jazzband.

I dag, fredag 25. mai, er det blant annet konsert i Folket Hus, der Lillebjørn Nilsen, Kari Svendsen, Lars Klevstrand, Steinar Ofsdal, Jon Arne Corell og Carl Morten Iversen vil fremføre Rudolf Nilsen-sanger fra det nylig gjenutgitte albumet ”På Stengrunn”. Forestillingen begynner klokken 19.30, mens Glenghuset halvannen time senere åpner dørene for Steinar Albrigtsen og Onkel Blå.

Lørdag kan blir det gratiskonsert på Sarpsborg torg med Onsøy Big Band klokken tolv på formiddagen, som blir fulgt opp med enda en gratiskonsert på Glenghuset med Nevskij jazzband to timer senere. På kvelden blir det så rockabillykonsert med The wild Ones samme sted. Søndag klokken ett er det klart for et nytt møte med veteranorkesteret Sarpsborg Salongorkester, som langt på vei kan sies å være et lokalt svar på Buena Vista Club. Klokken tyve inntar Hot Club de Norvege scenen på Glenghuset, mens det i tillegg blir en ny gratiskonsert senere på kvelden, da med Lady & The Tramp.

Av høydepunkter fra det videre programmet kan vi nevne Jan Eggum (Glenghuset, mandag), Ingrid Bjørnov (Glenhusety, tirsdag), Halvdan Sivertsen (Folkets Hus, tirsdag), Unni Wilhelmsen (Glenghuset, onsdag), Nora Brockstedt med orkester (Glenghuset, torsdag). Fredag blir det konserter i Kulåsparken med bl.a. Bill Booth og Helbillies, mens Locomotives og Underdogs skal spille på Glenghuset. Lørdag opptrer Jaga Jazzist samme sted, mens det bl.a. er opptreden med Prima Vera i Kulåsparken. Hele festivalen får en solid avrunding med Erik Bye med Dag Hansen og Arne Nygård på Glenghuset søndag 3. juni.

I tillegg til det vi her har nevnt, er det også et rikholdig konsert- og opplevelsesprogram for øvrig. Vi anbefaler derfor en tur innom Glengs egne hjemmesider, der du vil få mer utførlig informasjon om alle artister, og også kan lese mer om Gleng Bokcafé og Gleng Musikkforum.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Stillinger

Treblåslærer

Hemnes Kulturskole

Prosjektmedarbeider i Bodø

Musikkontoret Nord

Daglig leder

Sørnorsk jazzsenter

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev