Saxofon_illustrasjon (Foto: afromix.org)

Framtida i norsk jazz? Konsert med 19 unge jazzmusikere i Oslo

Tirsdag 21. november går 4 talentfulle jazzband på scenen på Blå i Oslo. De til sammen 19 unge musikerne representerer en ny generasjon av norske jazzartister, invitert av Østnorsk jazzsenter som på denne måten vil synliggjøre noen av dem som forventes å markere seg på jazzscenen i framtida.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Aksel Jensens Lucky Three, Pomeroy, Aphrodisiac og Matto Molto blir til sammen en konsertkveld med alt fra melodisk og lavmælt vokaljazz, energisk, suggererende og progressiv jazzrock til smertestillende «afrodisiak jazz” skal vi tro bandene selv. Østnorsk jazzsenter melder i hvert fall at de var uten smerter etter å ha hørt bandene på demo.

For disse bandene er øvingsrommet i ferd med å bli for trangt; dette er musikere som ung alder til tross allerede blender med stort musikalsk overskudd. En tilfeldig fellesnevner for de fire bandene er det at de alle oppgir norske jazzmusikere blant sine viktigste inspirasjonskilder. Noen av dem som står på scenen på Blå denne kvelden kan fort bli de nye Jaga Jazzist, den nye Nils Petter Molvær eller den nye Sidsel Endresen, sier Østnorsk Jazzsenter.

De legger til at ”Framtida i norsk jazz” har vært en ubetinget suksess der musikerne får spille for hverandre og for et stort publikum.

Prosjektet arrangeres i samarbeid med Sørnorsk jazzsenter som sammen med Arendal jazzklubb er vertskap for konserten mandag 20. november i Arendal Kulturhus. I år har påmeldingen vært bedre enn noensinne, og det gror vilt med norske jazzmusikere på de merkeligste steder.

Konferansier for kvelden er en tidligere jazzspire som dette året virkelig har blomstret, nemlig Hilde Louise Asbjørnsen.

Østnorsk jazzsenter er et regionalt kompetansesenter for jazz med arbeidsoppgaver innen formidling, opplæring og informasjon. Senteret samarbeider med jazzmiljøene i de åtte fylkene i regionen, og legger til rette for at jazzmusikk er tilgjengelig for et størst mulig publikum på Østlandet. Østnorsk jazzsenter er medlem i landsorganisasjonen Norsk jazzforum, og samarbeider nært med de fire andre regionale jazzsentrene; Nordnorsk jazzsenter, Midtnorsk jazzsenter, Vestnorsk jazzsenter og Sørnorsk jazzsenter.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev