Dugnad.net: Bilde fra flomområdet, 2005

Dugnad 2005 tar til i dag

I dag går det offisielle startskuddet for Dugnad-aksjonen – en av de største veldedighets-mønstringene blant norske musikere gjennom tidene. Det blir konserter i en rekke norske byer, samtidig som også andre kunstnere gjør sin innsats for flomofrene i Sørøst-Asia. På Rockefeller i Oslo blir det en stor og radio-overført konsert med Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit til stede i salen.

Kalender

Av Arvid Skancke-Knutsen

Onsdag ettermiddag ble det klart at Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit vil være tilstede på konserten på Rockefeller torsdag kveld, som har samlet artister som BigBang, Thomas Dybdahl, Magnet, Maria Mena, Kurt Nilsen, Ralph Myerz & The Jack Herren Band, Ricochets, Span, Tungtvann, We og Bertine Zetlitz.

Hele den fire timer lange konserten sendes live på Petre i et samarbeid mellom Dugand.net, NRK og Lydverket, som spiller inn 60 minutter lang «Lydverket Live»-spesial for sending på NRK2 søndag 23. januar. Programledere er Kristin Winsents (MusikkMisjonen, Petre) og Mona B Riise (Lydverket).

— Petre og paraplyorganisasjonen DUGNAD.net synes det er spesielt hyggelig at Kronprinsparet deltar på støttekonserten, ettersom de begge har vist både humanitært engasjement og stor musikkinteresse gjennom en årrekke, heter det i en uttalelse fra arrangørhold.

Musikerne inntar Løvebakken
HKH Kronprins Haakon har også meddelt at han vil overvære deler av solidaritetskonserten «En scene for Asia» på uteområdet ved Løvebakken utenfor Stortinget samme dag. Kronprinsen ankommer konserten til åpningen klokken 15, og vil være til stede ca. en time. Også denne konserten vil være en del av Dugnad-løftet, og byr på underholdning fra artister som Margaret Berger, Furia, Riverside, African Youth, Bharatham, Tungtvann, Ralph Myerz and the Jack Herren Band, Span, Anne Grete Preus, D’Sound, Nils Petter Molvær, Anne Hvidsten, Magnet, Karen Jo Fields, Ulf Risnes, Tor Endresen, René Andersen,

— Karin Park og Are Kalvø. Asgeir Borgermoen skal underholde de minste barna, og det vil i tillegg vil det bli kulturinnslag og appeller, sier initiativtakerne Ole Fr. Jonsbraaten og PR-selskapet Real PR & Communication. Arrangementet har fri entré, men alle oppmøtte oppfordres til å tenne en fakkel á kroner 100 kr, der alle inntekter går uavkortet til Redd Barna. Mer informasjon kan du skaffe deg fra http://www.ensceneforasia.no.

Fulle hus og stor giverglede
Ellers har det alt vært en rekke veldedighetsarrangementer landet rundt. En enkelt støttekonsert til inntekt for ofrene etter flodbølgen i sørøst-Asia med Ophelia Orchestra, Odeon Jazz Quartet og Magnolia Jazzband, trakk mandag kveld mer enn 300 publikummere til Gamle Logen i Oslo.

— Alle inntekter gikk uavkortet til Redd Barna som var til stede med bøsser og bøssebærere, og vi er glade for å meddele at det totalt ble samlet inn kr. 70.523, sier administrerende direktør Øystein V. Strand i Gamle Logen. I følge en kontaktperson i Redd Barna var dette uoffisiell rekord i gjennomsnittlig bidrag pr. person på et slikt arrangement.

Også den annonserte konserten i Drammen teater sist fredag, med artister som Jonas Fjeld & Ole Paus, CC Cowboys, Frode Alnæs, Amund Maarud, Kari Iveland, Hilde Heltberg og Henning Kvitnes, var mer enn utsolgt. Her skulle pengene har gått til Leger Uten Grenser, som valgte å avstå fra beløpet, da man ikke kunne garantere at pengene fra konserten utelukkende ville bli brukt til ofrene for flomkatastrofen.

— Leger Uten Grenser har opplevd en utrolig giverglede til akkurat denne katastrofen. Mer enn 350 millioner kroner har blitt samlet inn over hele verden, og det er nok penger til at vi kan gjennomføre våre aktiviteter i de berørte områdene. Behovene etter flomkatastrofen er enorme, og Leger Uten Grenser er tungt inne i områdene og vil bidra med medisinsk hjelp til ofrene for katastrofen i lang tid fremover, men det er viktig for oss at vi til enhver tid kan rette vår innsats dit nøden er størst – også når de største behovene er dekket etter flomkatastrofen, uttalte Leger Uten Grenser i forbindelse med konserten, samtidig som de takket initiativtager Kai Gustavsen & co for en enorm og strålende innsats.

— Følger rådene til Røde Kors og Kirkens Nødhjelp
Den samme situasjonen kan nå Dugnad.net og de mange øvrige veldedighetstiltakene nå stå overfor, i det FN begynner å si seg fornøyd med beløpene som på rekordtid har kommet inn til flomofrene.

— Om FN sier at de ikke vil ha flere penger til Sør-Asia, vil styret i Dugnad.net se nærmere på det, sier pressetalsmann Pål Hetland til Dagsavisen i dag. – Vi har pratet om det generelle perspektivet, og om faren for at man kan bli litt suggerert i settingen som har vært de siste par ukene. Vi velger å følge rådene til Kirkens Nødhjelp og Røde Kors. Ber de oss om å øremerke pengene annerledes, gjør vi det.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev