Blåmann Blåmann

Tre plateslipp i Ål

250 artister og tre plateslipp fra blant annet Blåmann Blåmann (bildet) er status for Den Norske Folkemusikkveka i Ål 22. – 27. mai. – Folkemusikk er ingen smal nisje, men et helt univers av stilarter og uttrykk, mener programleder Hallgrim Berg.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Den eldste folkemusikkfestivalen i Norge arrangeres 22.-27. mai for 26. gang. Blant annet blir det i år hele tre plateslipp under festivalen: Spelemannprisvinner Kvarts kommer med sin andre CD, Blåmann Blåmann gir ut sin første plate og fire ålinger gir ut CD med springar og laus på torader fra Hallingdal.

— Folkemusikk er ingen smal nisje, men et helt univers av stilarter og uttrykk. Folkemusikkdagene er en arena for veteraner med tradisjonsspill og for nye, eksperimentelle grupper, sier programleder Hallgrim Berg til Drammens Tidende.

De høye kostnadene fører i år til at den tradisjonsrike kirkekonserten erstattes av en pilegrimsmesse med musikkinnslag og dans.

— Den tradisjonelle kirkekonserten med mange aktører har alltid vært en betydelig utgiftspost. Derfor blir det en forandring i år. Men jeg kan love publikum en messe de aldri har opplevd maken til med åling og prost i Elverum, Sevat Lappegard, i spissen for Østerdølenes Spellemannslag og dansere fra Trysil, sier Berg

Årets budsjett er på en million kroner, og det totale antallet aktører ligger på 250 personer: Hauk Buen, Geirr Lystrup, Kirsten Bråten Berg, Øyvind Brabandt, Hans Rotmo, Åge Samuelsen-konsert med Jan og Han Erik Groth, Kvarts, Blåmann Blåmann, Ludvig Eikaas og Majorstuen spelemannslag er noen av deltakerne.

Stillinger

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev