Blåmann Blåmann

Tre plateslipp i Ål

250 artister og tre plateslipp fra blant annet Blåmann Blåmann (bildet) er status for Den Norske Folkemusikkveka i Ål 22. – 27. mai. – Folkemusikk er ingen smal nisje, men et helt univers av stilarter og uttrykk, mener programleder Hallgrim Berg.

Kalender

Konsert: ENCORE – INSPIRASJON

27/09/2023 Kl. 19:00

Oslo

Konsert med TERJUNGENSEMBLE

29/09/2023 Kl. 18:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

30/09/2023 Kl. 19:00

Oslo

Den eldste folkemusikkfestivalen i Norge arrangeres 22.-27. mai for 26. gang. Blant annet blir det i år hele tre plateslipp under festivalen: Spelemannprisvinner Kvarts kommer med sin andre CD, Blåmann Blåmann gir ut sin første plate og fire ålinger gir ut CD med springar og laus på torader fra Hallingdal.

— Folkemusikk er ingen smal nisje, men et helt univers av stilarter og uttrykk. Folkemusikkdagene er en arena for veteraner med tradisjonsspill og for nye, eksperimentelle grupper, sier programleder Hallgrim Berg til Drammens Tidende.

De høye kostnadene fører i år til at den tradisjonsrike kirkekonserten erstattes av en pilegrimsmesse med musikkinnslag og dans.

— Den tradisjonelle kirkekonserten med mange aktører har alltid vært en betydelig utgiftspost. Derfor blir det en forandring i år. Men jeg kan love publikum en messe de aldri har opplevd maken til med åling og prost i Elverum, Sevat Lappegard, i spissen for Østerdølenes Spellemannslag og dansere fra Trysil, sier Berg

Årets budsjett er på en million kroner, og det totale antallet aktører ligger på 250 personer: Hauk Buen, Geirr Lystrup, Kirsten Bråten Berg, Øyvind Brabandt, Hans Rotmo, Åge Samuelsen-konsert med Jan og Han Erik Groth, Kvarts, Blåmann Blåmann, Ludvig Eikaas og Majorstuen spelemannslag er noen av deltakerne.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Stillinger

Kommunikasjonssjef

Arktisk Filharmoni AS

Kunstnerisk leder

BIT20 Ensemble

Distriktsmusikar hardingfele/fele

Sunnfjord kulturskule

Organist

Flå Sokn

Pianolærer

Nord-Fron kommune / Fron kulturskole