Anne Hytta

Anne Hytta ny redaktør i Kvinten

Folkemusikkbladet Kvinten har ansatt Anne Hytta som ny redaktør. Hun er ellers kjent som hardingfeleutøver i toppklasse og har en meget bred utdannelsesbakgrunn innen musikk og journalistikk.

Kalender

AVLYST: Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

AVLYST: Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

— For meg ser paradokset ut til å være at ettersom folkemusikken blir stadig fjernere for folk, vil den også bli stadig mer eksotisk, og dermed mer spennende, forklarer hun. – Dette gir folkemusikken store muligheter i framtida til å nå ut til et søkende publikum som lengter etter å høre noe som klinger helt annerledes enn det de til daglig har i øret, sier Hytta.- Som folkemusiker spiller jeg heller for et slikt åpent lyttende og ukyndig publikum, enn for en trøtt umotivert forsamling. Selv om jeg risikerer å få spørsmål om jeg spiller på ei Hurum-fele, ler hun.

I Kvinten nr. 3/03, som er første nummer med Hytta som redaktør kan en bl.a. lese Anne Hyttas artikkel om Folkemusikkutdanningen, hvor hun på bakgrunn av interviewer med både utøvere og sentrale personer innen folkemusikkutdanning konkluderer med at det er lite felles ressursutnyttelse . Denne artikkelen kan forøvrig også leses her på Ballades nettsider, se lenke under.

Ellers har Tore Skaug har skrevet et portrett av Silje Hegg, mens Astrid Nora Ressem fra Norsk Visearkiv tar for seg «Balladeforskning og den besværlige melodien». Til slutt kan man også lese om Lærdalsmarknaden – «Ein historisk institusjon i Folkemusikken» av Synnøve S. Bjørset.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev