Larry Bringsjord

Sparket Gramo-direktør inn i Fono

Larry Bringsjord (bildet) er enstemming gjenvalgt som ny formann i Fono, organisasjonen for de norske uavhengige plateselskapene. Med seg i styret får han blant annet tidligere Gramo-direktør Tom Hovde, skriver Faro Journalen.

Kalender

POING ALMOST CLASSIC – releasekonsert

06/03/2024 Kl. 19:00

Oslo

Musical Sanatorium

07/03/2024 Kl. 18:00

Viken

Tom Hovde, som representerer Tylden & co, ble i fjor avskjediget fra sin stilling som direktør i vederlagsorganisasjonen Gramo. Til høsten skal han i en arbeidsrettssak med Gramo, og det nye styrevervet hans i Fono setter Hovde i en posisjon hvor han kan bli valgt som styremedlem i organisasjonen han ble avskjediget fra. Fono har nemlig en/to styreplasser i Gramo.

Bringsjord avviser at en slik absurd situasjon kan oppstå.

— Tom Hovde blir ikke vår kandidat til styret i Gramo, sier Bringsjord, som heller ikke ser saken som konfliktskapende mellom Fono og Gramo.

Det nye styret består av foruten Bringsjord og Hovde av Terje Engen (S2 Records), Helge Westbye (Grappa) og Hege Imerslund (Norsk Komponistforening). I tillegg til disse kommer Andreas Gilhuus (dBut Records) og Torfinn Andersen (Rec 90), begge som vararepresentanter til styret. Bringsjord påpeker at disse kommer til å få en viktig rolle i styrearbeidet.

— I Fono har vi det slik at vararepresentantene møter i styret. De har rett til å uttale seg, men har ikke stemmerett i styret, og er absolutt med i styredebatten, sier Bringsjord til Faro Journalen.

Bringsjord ser på valget av Andersen og Gilhuus som viktige for Fono.

— Sett fra formannens ståsted er det viktig at styret representerer forskjellige musikksjangre og forskjellige alderslag. Det er viktig at de eldste i organisasjonen er representert med Westbye og Engen, mens jeg står litt i mellom. De yngste er representert gjennom Rec 90 og dBut, sier Bringsjord, som påpeker at Fono har fått viktige tilvekster det siste året.

— Vi har fått medlemmer som Racing Junior, Trust Me, dBut, Black Balloon , Scream Music Entertainment og Smalltown Supersound; og alle er viktige for oss å ha med.

Torfinn Andersen fra Rec 90, som blant annet utgir Poor Rich Ones og Sister Sonny, er fornøyd med å bli valgt inn som vararepresentant.

— Det er på høy tid at man får inn litt yngre folk i Fono-systemet. Jeg ser på det om viktig at vi i Fono jobber for å få opp en sterk indiekultur som kan overleve. For å få det til må Fono følge enda bedre med, og innse at 80-årene er forbi.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.