Katthult, 2003

Slutt for V2 Records som eget kontor

V2 Records legger ned sitt norske kontor fra og med mandag 22. september. Norgesavdelingen har de siste årene fungert som en enkvinnesbedrift, og ble besluttet nedlagt, i og med at Camilla Slaattun Brauer har valgt å tiltre stillingen som Informasjonsleder i Norsk Jazzforum. I fremtiden vil det være V2s skandinaviske distribusjonselskap Bonnier Amigo som tar seg av promovering og markedsføring av V2s artister.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Av Arvid Skancke-Knutsen

Det er Espen Slapgård som vil være label-ansvarlig for V2. Slapgaard var tidligere ansatt ved MNW, som denne sommeren måtte kaste inn håndkleet, etter svært så røde tall ved hovedkontoret i Sverige.

Camilla Slaattun Brauer sier følgende i en kort kommentar:

— Etter ti spennende år i forskjellige plateselskap sier jeg takk for meg. Mange av dere vil jeg nok fortsatt ha kontakt med i min nye jobb. Alle dere andre vil jeg takke for et fint samarbeid i årene som har gått.

V2 Records har en rekke kjente internasjonale artister i stallen, der Aimee Mann, Ben Christophers, Eskobar, Tom Jones, Rickie Lee Jones, Mercury Rev, Stereophonics og Underworld er noen av dem vi i farten kan trekke frem.

Bonnier-Amigo overtok nylig også mye av MNWs distribusjon, og har den siste tiden dermed seilt opp som det største uavhengige plateselskapet i Norden.

Ballade snakket i ettermiddag med Cai Leitner, som er leder av den norske og den danske avdelingen av Bonnier Amigo.

— Vi er stolte av hva vi har oppnådd på kort tid, og ekspanderer når vi ser en mulighet til det. Samtidig er det ikke noe mål for oss å bli størst mulig. Da er det viktigere å gjøre en god jobb innefor de markeder vi tar på oss.

Bonnier Amigo er en en del av mediakjempen Bonnier-gruppen, som har hovedsete i Sverige, og en firmahistorie som går helt tilbake til 1837. Bonnier-gruppen er Skandinavias ledende mediaselskap, og tungt inne på områder som forlagsvirksomhet, kino- og fjernsynsdrift, aviser og magasiner, og med en rekke datterselskaper og avleggere over hele Europa.

Bonnier Music ble lansert i mai 1999, og ble på kort tid et av de ledende «uavhengige» plateselskapene i Sverige. I desember 2000 sikret selskapet seg kontroll over Amigo-gruppen, og selskapet består i dag av bl.a. Bonnier Music, Amigo Musik, Independent Records, Bonnier Music Publishing/Production, samt Bonnier Music Norge og Danmark. Her hjemme har det lokale repertoaret bl.a. bestått av artister som Ice, Henning Kvitnes, Annè, Paperboys, D`lay og Katthult.

Camilla Slaattun Brauer vil tiltre stillingen som Informasjonsleder i Norsk Jazzforum 1. oktober.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.