Katthult (foto: Arash A. Mejad)

Katthult-låt i amerikansk TV-serie

Den amerikanske TV-produsenten J.J. Abrams fant musikken til det norske bandet Katthult på internett. Nå får Elverumsmusikerne med en låt på en av de mest sette fjernsynsseriene i USA for tiden.

Kalender

POING ALMOST CLASSIC – releasekonsert

06/03/2024 Kl. 19:00

Oslo

Musical Sanatorium

07/03/2024 Kl. 18:00

Viken

«Damn! I like your music a lot! My name’s J.J. Abrams, executive producer of a TV show called FELICITY that we do here in the United States. I’d love to use your music on the show. Let me know what one has to do to make this happen.”

Denne e-posten dumpet ned i Elverums-bandet Katthults e-postkasse i fjor vinter. Bandet antok at det dreide seg om en festlig ”practical joke”. Et søk på navnet J.J. Abrams på Internett resulterte imidlertid i så mange spennende treff at et svar ble forfattet raskere enn svint. Abrams har blant annet vært ”screen writer” for kjente filmer som ”Armageddon”, ”Forever Young” og ”Regarding Henry”.

Episode 74 av ”Felicity”, der Katthult bidrar med låta ”One Day”, sendes på amerikansk TV i høst. Den populære tv-serien, som er inne i sin tredje sesong, går også på TV3. Når episoden med ”One Day” blir å se på norske tv-skjermer er foreløpig uklart. Låta kan i disse dager høres på seriens offisielle hjemmeside, som man finner her.

Det er ellers ingen tvil om at Katthult har havnet i godt selskap. Verdensnavn som Madonna og R.E.M bidrar også med musikk til serien, som hver uke trekker nesten 5 prosent av den amerikanske befolkningen til tv-skjermen. Serien sendes også i en lang rekke andre land.

Katthult ble dannet i Elverum i fjor høst. I oktober gikk bandet i studio for å spille inn låta ”Weaker” for en lokal samle-cd. For moro skyld ble ”Weaker” også lagt ut på MP3-stedene Freetrax, Garageband og MP3.com. Dette resulterte i enorm respons fra presse og plateselskaper. Historien om Katthults suksess på amerikanske Garageband kan leses i samlingen av presseklipp på bandets hjemmesider.

J.J. Abrams hørte ”Weaker” i april på amerikanske MP3.com. Etter at kontakt var opprettet, sendte Katthult en demo til USA. Av de fem sporene på demoen valgte Abrams å bruke ”One Day”, en av de store favorittene på Katthults konserter.

Katthult er i disse dager i studio sammen med produsent Knut Bøhn for å gjøre sitt første album for Bonnier Music Norway.

Katthult består av Aud Ingebjørg Barstad (vokal, akustisk gitar og fele), Bjørn Barstad (elektriske og akustiske gitarer og mandoliner), Kjetil Sæter (elektriske og akustiske gitarer), Kjell Roger Halberg (bass) og Bent Nordseth (trommer og perkusjon).

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.