Håkon Molset, musikksjef i P3, 2005 (Foto: Nrk.no/petre)

Petre forarger fortsatt

Kanalen som i mange år ble skamrost for å være en brannfakkel for spennende musikk og solide programkonsepter, fortsetter å engasjere. Eller snarere forarge. Dagbladets musikkblogg har de siste dagene blitt åsted for over 350 illsinte innlegg, som blant annet forlanger musikksjef Håkon Moslets øyeblikkelige avgang.

Kalender

BYOHP: Numinous Beginnings

28/11/2020 Kl. 12.00

Vestland

Kampenjazz Lyder Røed kvintett

29/11/2020 Kl. 20:00

Viken

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Cikada – Ultima 2020

19/09/2929 Kl. 16.00

Oslo

På Dagbladets musikkblogg kan man nå lese over 350 sinte innlegg fra sinte Petre-lyttere -eller forhenværende sådanne.

Mange av innleggene er omfattende, gjennomgangstonen er en av frustrasjon over ungdomskanalen mange mener har gått fullstendig til hundene.

Det flest irriterer seg over, er den voldsomme formateringen i kanalen, som gjør at de samme sangene spilles om og om igjen. Innlegg av denne typen er det mange av:

”Det er greit å spele ein sang 1-2 gangar i løpet av ein dag, men å spele den samme sangen opp til 4-5 gongar i timen er ein fornærmelse mot folks intelligens!!!”

En annen kommentar, signert ”Flybabe” lyder slik:

«Jeg har lenge vært P3-fan,men jeg har gitt opp.. det er som flere her sier,samme musikken igjen og igjen.. nå hører jeg heller P4 fordi de også spiller litt gamle klassikere og one-hit-wonders,for eksempel. (alt for å få litt variasjon!!) Jeg har ingenting imot «liste-musikk», men det er som som sagt grenser for hvor lenge man gidder å høre samme sangene. Du har jo ikke samme musikken på mp3-spilleren heller i evigheter??»

Andre sier de blir direkte musikkleie av å høre på kanalen. En innskriver formulerer seg slik:

«Jeg må faktisk innrømme at på gurnn av at P3 spiller de samme artistene så inne i hampen ofte, orker jeg ikke engang tanken på å «løpe ut og kjøpe skiva….orker ikke. Regner med at jeg ikke er alene, så om platebransjen går sammen og kvitter seg med mannen uten smak i form av Mr. Moslet, hadde nok salget øket også.»

Kommersialiseringen av kanalen får også hard medfart, menge innskrivere stiller seg uforstående til hvorfor Petre skal konkurrere med de kommersielle radiostasjonene på lyttertall. Mange ytrer også sterke ønsker om at Petre må finne tilbake til den offensive rollen de fikk så mye ros for de første årene. Innskriver Finn Jarle Kvalheim uttrykker det slik:

«P3 døde en brutal død idét de fant ut at musikkprofilen måtte endres – fordi de ikke lengre ønsket å bedrive musikkmisjon, eller hvordan de nå enn formulerte det. Håkon Moslet og hans diabolske disipler fant ut at P3 stod i fare for å vokse seg traust og gammel sammen med de første lytterne. Dette kunne forsåvidt vært en reell fare dersom ikke P3 hadde hatt et såpass variert sendeskjema som de engang hadde. Fremfor å gi P3-dagen tilbake til ungdommen har Moslet i sin iver tatt P3 ned på barnehagenivå.»

Kvalheim har også lansert en underskriftskampanje under overskriften ”Make Moslet History”. Teksten folk oppfordres til å sette navnet sitt under, lyder slik:

«Til: NRK

For alle oss som synes at P3 var bedre før Moslets A og B-listehysteri.

La din mening bli hørt og send Håkon Moslet (og Lillelien også, for den saks skyld) dit peppern gror, eller til NRJ – der de hører hjemme.

Vi hadde bare et P3 – alternativer fantes ikke, og finnes fortsatt ikke utenfor Oslo. Alternativet er danseband og DDE på P1, eller klassisk og stev på P2. Alle de andre kanalene er pr i dag lik P3 slik som kanalen har blitt etter Moslets uspiselige infantilisering.

Gi oss kanalen vår tilbake!»

Så langt har 136 underskrifter blitt lagt til ”Make Moslet History”-listen. Resten av kommentarene fra dagbladets weblogg kan leses på denne lenken.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Prosjekt-/medlemsansvarlig

Musikkforleggerne

Førsteamanuensis i musikkteori

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i obo og engelsk horn

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Festivalprodusent

Oslo Jazzfestival

Produsent

Midtnorsk jazzsenter, Trondheim

Virksomhetsleder kultur

Eidsvoll kommune

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev