Per Eirik Johansen (Foto: NRK)

Nye kutt i EMI

Plateselskapet EMI skal si opp 1500 av sine ansatte på verdensbasis for å slanke kostnadene. Samtidig vil også 20 prosent av EMI-artistene bli løst fra sine kontrakter. – Dette kommer nok også til å gå utover vår bemanning, sier EMI-sjef Per Eirik Johansen, som allikevel ikke tror selskapets norske artister kommer til å berøres.

Kalender

Til tross for at EMI nå er Norges største plateselskap på norsk musikk, og i den siste tiden har økt sin markedsandel med 5%, er det sannsynlig at også de blir rammet av de internasjonale kuttene. I alt må 1500 ansatte og 20% av artiststallen til EMI slankes bort.

Disse nyhetene kommer bare to år etter at EMI Norge måtte si opp 13 av 50 ansatte, og løse halvparten av sine norske artister fra deres kontrakter.

— Hvilke konkrete konsekvenser de nye kuttene får for EMI Norge er enda veldig usikkert, men vi regner med at det kan gå utover noen ansatte. Vi tror ikke det skal være nødvendig å kutte i artist-stallen, men det er enda for tidlig å love noe som helst, forteller Johansen.

Med den fremgangen dere har hatt den siste tiden – er det surt å måtte kutte fordi andre deler av EMI ikke gjør det like godt?

— Det går ikke an å se det på den måten. Det er aldri ålreit å måtte si opp folk, men man må justere seg ut i fra hvordan det samlede markedet er. Med et totalt fall på 12-13% må man planlegge fremover. Vi har gått frem, men etter min erfaring vil nok markedet ramle i enda et par år. Slik blir det gjerne når man først har fått en nedgang, tror Johansen.

EMI-sjefen vet heller ikke om noen nye fusjonsplaner for selskapet, etter at samarbeidet med Warner ikke materialiserte seg.

— Warner og EMI som ett selskap kommer ikke til å skje i denne omgangen. Akkurat nå er jeg usikker på om det i det hele tatt er noe å fusjonere med, sier Johansen, som lover å komme tilbake med mer informasjon så snart planene for nedskjæringene er klare.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Daglig leder

Innlandet musikkråd

Økonomikonsulent

Norges Korforbund

Konsertmester II / Second Concertmaster II

Kringkastingsorkestret (Kork)

Avdelingsleder II

Drammen kulturskole

Daglig Leder

Stiftelsen Folken

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev