Sang i Norge

Ny sangbok til hele Norge

Mandag 1. september kommer den nye sangboka ”Sang i Norge”. Hver eneste barneskole i landet får ett klassesett i gave. – Et løft for å gjenreise sangen i skolen og i samfunnet ellers, mener avdelingsleder Finn Stenstad ved Høgskolen i Vestfold.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

I over to år har Senter for pedagogiske tekster ved Høgskolen i Vestfold i samarbeid med Musikk i Skolen, Rikskonsertene og musikkforlaget Norsk Noteservice AS utviklet prosjektet. Ideen om en ny

sangbok er realisert takket være gaver på ca kr 3,5 mill, primært fra Sparebankstiftelsen DnB Nor, Anders Jahres humanitære stiftelse, Norsk kulturråd, Kunnskapsdepartementet og Kulturdepartementet.

— Boka vil gi lærerne både hjelp og inspirasjon til å synge mer i løpet av skoledagen, sier generalsekretær Alexander Krohg Plur i Musikk i Skolen i en pressemelding.

Avdelingsleder Finn Stenstad peker på at Mads Bergs sangbok, sammen med Nordahl Rolfsens lesebok, var hovedinnholdet i den kulturelle skolesekken framfor noe for generasjonene mellom 1905 og 1965.

— Men nye vinder, nye tider, nye strømninger har etter denne perioden gjort nasjonsbyggingsprosjektet mindre aktuelt. Vi tror imidlertid at verdifullt fellesgods også har sin betydning for dagens og fremtidens unge, sier Stenstad.

Norge har få felles, nasjonale kulturarenaer, mener utgiverne. Skolen står igjen som en av de få, og kanskje den viktigste arenaen, hevder de.

— Mange ønsker nå et løft for sang i skolen. Vi tror at ”Sang i Norge” kan bidra til dette, mener Plur.

”Sang i Norge” er en sangantologi for skoleverket som både rommer tradisjoner og nye elementer som ivaretar den flerkulturelle dimensjonen som i dag utgjør skole-Norge. Boka inneholder 500 sanger og førsteopplaget er på over 80.000 bøker.

Dette i følge en pressemelding.

Stillinger

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev