Håkon Gebhardt, Øyvind Brandtsegg og Anne Sofie Halvorsen (Foto: MFO)

MFO med gratis hjelp til by:larm-artister

På samme måte som i fjor tilbyr Musikernes fellesorganisasjon gratis rådgivning til alle artister som skal opptre under by:Larm i Bergen i februar. Tilbudet omfatter gjennomgang av platekontrakter som ikke er undertegnet, og gjelder fra nå av og fram til 31. mars 2004. – I en platebransje som er under stadig økende press er det kanskje viktigere enn noen gang at unge artister vet hva de skriver under på, sier Arnfinn Bjerkestrand.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

— Fjorårets erfaringer med dette tilbudet var udelt positive, både for MFO og for artistene. Vi vet at behovet finnes året rundt, men vi er foreløpig nødt til å begrense vår bistand til ikke-medlemmer på dette området til de som passerer by:Larm-juryens nåløye, sier forbundsleder Arnfinn Bjerkestrand.

— MFO pekte i fjorårets høringssvar til Kulturrådets rapport om populærmusikken på at artister under etablering bør ha tilgang til kvalifisert rådgivning uten å måtte tenke for mye på hva det koster. I en platebransje som er under stadig økende press er det kanskje viktigere enn noen gang at unge artister vet hva de skriver under på, sier Arnfinn Bjerkestrand.

Musikernes Fellesorganisasjon er med sine drøyt 6.400 medlemmer landets største fagforbund for utøvende kunstnere og pedagoger, og er tilknyttet LO. Omlag en fjerdedel av MFOs mer enn 6.400 medlemmer arbeider som frilansere på hel- eller deltid. Dette dreier seg om musikere og sangere innenfor alle musikalske stilarter, inkludert lydprodusenter og discjockeys.

nettstedet til MFO finner interesserte blant annet kontrakter, opplysninger og andre ting som kan være nyttige i hverdagen som frilanser-musiker. Organisasjonen har også et eget fagutvalg for frilansere, som for tiden består av Håkon Gebhardt fra Motorpsycho, Øyvind Brandtsegg fra Krøyt og Anne Sofie Halvorsen.

På hjemmesidene til MFO finner man dessuten artikler fra MFO-bladet, samt opplysninger om tariffer, kurs og øvrige tilbud til medlemmene.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.