den nye operaen/www.operaen.no

MFO: – Kjærkommen operasatsing i rekordbudsjett

Men MFO er mindre fornøyd med at Kunnskapsdepartementet «heller ikke denne gangen vil bidra til å sikre bredden og kvaliteten i kulturskolene».

Kalender

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Kreativt Mandagsmøte

07/12/2020 Kl. 14.00

Vestland

Cikada – Ultima 2020

19/09/2929 Kl. 16.00

Oslo

Kulturministeren satser på opera i sitt budsjettforslag for 2008, og det skal han honnør for, sier forbundsleder Arnfinn Bjerkestrand i Musikernes fellesorganisasjon (MFO) i en kommentar til statsbudsjettet som ble lagt fram.

Både Den Norske Opera og distriktsoperaene har fått betydelige økninger i sine tilskudd, og Arnfinn Bjerkestrand regner med at dette betyr både økt aktivitet og flere arbeidsoppgaver for sangere, dansere og musikere. Ikke minst må det ansettes flere kunstnere ved Den Norske Opera og ballett før virksomheten neste år flytter inn i det nye operahuset, og skal produsere forestillinger for to scener.

Likevel: Til tross for drøyt 20 gledelige millioner mer til norske orkestre er MFO urolig for en tilskuddsprofil som vil gi ulik utvikling i økonomien i orkestrene. Det betyr at noen fremdeles vil slite med betydelig etterslep. MFO mener at regjeringens satsning på klassisk musikk og norske orkestre må ha som mål at alle orkestrene skal ha like muligheter til å utvikle seg. – Statsråden vet dessuten godt hvilke utfordringer orkestrene står overfor med hensyn til utvikling av avtaleverket og lønnsnivået for musikerne, og vi forutsetter derfor at departementet kommer med de nødvendige midlene til dette på et senere tidspunkt, sier Bjerkestrand.

MFO er enda mindre fornøyd med at Kunnskapsdepartementet heller ikke denne gangen vil bidra til å sikre bredden og kvaliteten i kulturskolene.

— I og for seg som ventet, men like fullt beklager vi resultatet på det sterkeste, sier Bjerkestrand.

Derimot gleder MFO seg over høyere fradrag for fagforeningskontingenten og bedre fødselspengevilkår for frilanserne. Begge endringene er ifølge Bjerkestrand viktige for mange av MFOs medlemmer.

Det er MFO som melder dette.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Teknisk koordinator

Carte Blanche

Prosjekt-/ medlemsansvarlig

Musikkforleggerne

Førsteamanuensis i musikkteori

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i obo og engelsk horn

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Festivalprodusent

Oslo Jazzfestival

Produsent

Midtnorsk jazzsenter, Trondheim

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev