Larry Bringsjord 2 2006 (Foto: FONO)

LåtLån, hvor ble det av…?

DEBATTINNLEGG: Styreleder Larry Bringsjord i FONO uttrykker forundring over de siste innleggene vedrørende LåtLån her på Ballade, som i følge Bringsjord er en avsporing av hovedpoenget. – Hvorfor har ikke myndighetene fulgt opp LåtLån, spør Bringsjord, og henvender seg dit med følgende appell: – Sett denne saken på dagsorden igjen!

Kalender

Crashkurs i Symfonisk Lytting

21/09/2020 Kl. 18.00

Vestland

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 21:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Larry Bringsjord

Styreleder FONO

“Vi vil legge til rette for en satsing på norsk musikk… digital formidling vil bli viktigere og viktigere, her vil vi at Norge skal være i front.”
Fra Kulturløftets punkt 6.

Etter å ha lest innlegget til Ann Kunish 13.02 og Thomas Gramstads debattinnlegg 18.02. samt Erik Brattaas sitt innlegg i dagens Ballade blir vi i FONO meget forundret!

Avsporing

Gramstads innlegg er en fullstendig avsporing av temaet, som dreier seg om prosjektet LåtLån og myndighetene som i Kulturløftet mener at Norge skal være i front hva digital formidling angår.

Han rasler nok engang rundt DRM-problematikken, en diskusjon og tema som er i ferd med å bli borte da de fleste nettbutikker har gjort musikken DRM-fritt.

Kasteball

Hvorfor har ikke myndighetene fulgt opp LåtLån? Prosjektet ble en kasteball mellom AMB, Kulturrådet og KKD. Her hadde de alle muligheter for å vise at Norge var i front når det gjaldt digital distribusjon. Nå har både svensker og dansker for lenge siden etablert tilsvarende ordninger.

Vi ser det som viktig formidling av vår kulturarv at også lydproduksjoner som befinner seg i historiens mørke, eller i en formmessig randsone vil kunne være like tilgjengelig som samtidens populærmusikk for eksempel gjennom LåtLåns prosjektet formidlet via bibliotekene gjennom et Norsk digitalt bibliotek.

Den norske platebransjen ved FONO samt TONO var meget positivt innstilt til prosjektet og all prøvedrift viste at dette ville kunne bli en stor suksess og ikke minst et godt alternativ til all piratvirksomheten.

Appell til myndighetene

Her snakker vi om ”småpenger” som ville gitt publikum et fantastisk tilbud – og norsk musikkmiljø noen sårt tiltrengte kroner.

Jeg appellerer derfor til Stortingets kulturkomité og KKD: Sett denne saken på dagsorden igjen!

Til Ann Kunish: Tusen takk for at du prøvde! Det er slike ildsjeler det norske kulturliv trenger!

Ballade har foreløpig ikke lykkes med å få en kommentar fra KKD i denne saken.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev