Edvard Munchs verk Solen, som henger i Universitetets aula i Oslo

Gradvis fram mot kopieringen

Representanter for musikkbransjen ber Anniken Huitfeldt om «gradert respons» mot filderere.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Tellef Øgrim
I møte med representanter for rettighetshavavere (blant andre NOPA og IFPI) gjentok kulturminister Anniken Huitfeldt i dag det hun sa til Ballade 11.november om å stenge ulovlige fildere ute fra nettet:
«Det vil kunne oppleves som kollektiv straff dersom en i en husstand laster ned ulovlig, og at det rammer hele husstanden. Jeg vil oppfordre rettighetshaverne til å fortsette den gode trenden mot lovlige løsninger som Spotify, Wimp og Voddler. I tillegg tror jeg det er viktig med informasjon om den ulovlige fildelingens negative konsekvenser for kulturområdet. Samtidig bør det vurderes å legge til rette for at rettighetshaverne selv kan forfølge opphavsrettskrenkelser i større grad enn i dag.»
Les Ballades [link id=65474 title=»intervju «]med Huitfeldt
I følge Dagbladet, som var et av de utvalgte mediene som fikk være til stede under møtet mellom representanter for rettighetshavarere og kulturministeren, sa «bransjerepresentantene seg enig i at å kutte internettforbindelsen til pirater er et for drastisk tiltak.»
Nå forfølger bransjen den britiske modellen. Britiske myndigheter la for få dager siden fram et [link id=65515 title=»lovforslag «]som legger opp til at det blir sendt ut advarsler fra nettleverandørene til fildelerne. Dersom brevene ikke har betydelig effekt på den totale fildelingen i Storbritannia skal «tekniske tiltak» som senket hastighet og utestengelse vurderes.
Nå vil den norske bransjen, stadig i følge Dagbladet, at Huitfeldt gir dem støtte til slå ned på å ulovlig fildeling gjennom såkalt «gradert respons».
— Dette er en mulighet til å rydde opp uten å få politiet på nakken. Og vi vet fra undersøkelser at 82 prosent av nordmenn ville stanset ulovlig fildelig, hvis de fikk et varsel, sier Marte Thorsby, direktør i plateselskapsforeningen IFPI til Dagbladet.

Stillinger

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Festivaldirektør

Nordland Musikkfestuke

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev