Musikkflekken ble Årets helaårsarrangør 2014 Foto: Norske Konsertarrangører

Disse kan bli Årets helårsarrangør 2015 og Årets festival 2015

De fem finalistene til prisene fra Norske Konsertarrangører er nå klare.

Kalender

OPUS13: Debutkonsert

25/01/2022 Kl. 19.00

Oslo

Operapub på Røverstaden

26/01/2022 Kl. 19:00

Oslo

Glogerfestspillene: åpningskonsert

26/01/2022 Kl. 19:30

Viken

Norske Konsertarrangører (NKA) har siden 2001 delt ut kollegapriser til arrangører i medlemsmassen. De fem finalistene til prisene «Årets helårsarrangør 2015» og «Årets festival 2015» er nå klare, melder Norske Konsertarrangører på sine nettsider.
Nominert til Årets helårsarrangør 2015:
Byscenen – Trondheim
Byscenen i Trondheim er inne i sitt sjette driftsår. Med en kapasitet på 600 publikummere er scenen blitt et meget populært stoppested for artister fra inn og utland. På CV´n kan de skilte med spydspisser i flere sjangre som for eksempel: Clutch (US), First Aid Kit (SE), The Residents (US), Roky Erickson (US), Dimmu Borgir, Ane Brun, Sivert Høyem, Odd Nordstoga m.fl. Konsertåret 2015 var et foreløpig høydepunkt, der nesten 80% av samtlige konsertbillettene ble solgt! Byscenen har en viktig betydning for utviklingen av kulturtilbudet i Trondheim, og oppleves stadig mer som et samlende sted for musikkmiljøet i byen.
Rockefeller
Rockefeller? De trenger vel ingen nærmere presentasjon? Eller kanskje trenger man nettopp en påminnelse – siden mange tar dem for gitt? 2015 var Rockefellers 30. driftsår, og det er vel ingen overdrivelse å si at de har blitt for en institusjon å regne – ikke bare i musikkretser, men i hele det kulturinteresserte Norge. Gjennom kontinuitet og kvalitet har Rockefellers tre scener overlevd trender, tendenser og konkurrenter, og står i dag sterkere enn noensinne. Med sine mange hundre offentlige konserter og andre arrangementer er de uten sidestykke i norsk sammenheng, og er til glede for flere hundre tusen publikummere hvert år!

Studentersamfundet i Trondhjem

Studentersamfundet i Trondhjem jobber kontinuerlig med å bli Norges mest spennende konserthus for studenter og Trondheims befolkning generelt. I 2015 ble det arrangert i snitt 4-6 konserter i uken med alt fra internasjonale stjerner som In Flames til nye, spennende artister som Cezinando og Bow To Each Other. Alt er drevet på frivillig basis av studentene selv og det økonomiske overskuddet går til å sikre videre drift av Samfundet og fantastiske kulturopplevelser også for kommende generasjoner av studenter.
Terminalen Byscene – Ålesund
Terminalen Byscene er en ny sjangeruavhengig scene i Ålesund. Terminalen driftes av Momentium, selskapet som blant annet står bak Jugendfest, Sommerfesten på Giske, Ålesund Live og Ocean Sound Recordings. Siden åpningen i april har det blitt arrangert rundt 130 konserter og events på Terminalen og scenen har utvilsomt dekket et stort hull i konsertmarkedet på nordvestlandet. På Terminalen er et overordnet mål å til enhver tid levere kvalitet i alle ledd, som lyd, bar, vakthold og program, for å gi gjestene en best mulig totalopplevelse.
BLÅ – Oslo
Siden 1998 har Blå synliggjort det usynlige, løftet frem nye talenter, engasjert, provosert og vært en premissleverandør for norsk og internasjonal musikk på et høyt kunstnerisk nivå. Den siste tiden har vært preget av voldsom vekst og utvikling både på og rundt Blå. Fra å være en bortgjemt juvel i et øde ingenmannsland er nå hele Brenneriveien i en rivende utvikling, og Blå er selve indrefileten. Gjennom organisasjonen LivEurope har Blå i 2015 blitt tatt opp i det ypperste selskap av Europeiske klubber, og jobber nå for å løfte frem nye talenter sammen med legendariske institusjoner som Vega, Melkweg og Ancienne Belgique.
Nominerte til Årets festival 2015:
Pstereo – Trondheim
Pstereo-festivalen arrangeres på Marinen i Trondheim i august hvert år. Pop-/rock-festivalen har eksistert siden 2007 og er Midt-Norges største i sin sjanger. Det er fire scener på festivalområdet – én av disse er forbeholdt nye, lovende band. I tillegg samarbeider Pstereo med en rekke av byens utesteder, som arrangerer klubbkonserter i forbindelse med festivalen. På festivalens lørdag arrangeres også en gigantisk, gratis piknik på festivalområdet. Festivalområdet er noe av det som gjør Pstereo-festivalen unik; marinen ved Nidelva er en av byens mest populære parker, med fantastisk utsikt til både Nidarosdomen, Festningen og universitetets hovedbygning.
Blåfrost – Saltdal
Vinterens heiteste bamseklem er Blåfrostfestivalen, og før du rekker si navnet er 4500 billetter utsolgt, år etter år. I et nedlagt skipsverft har Slipen Scene på Rognan – festivalens egen hjemmebane – blitt en stor favoritt både blant publikum og artister fra inn og utland. Tre scener under samme tak, gassrør på veggene, løftekraner i taket og røffe mursteinsvegger gjør Blåfrost til en vidunderlig duft av Berlin, på verdens minst urbane sted. Blåfrost serverer også flere gratiskonserter til barn og ungdom. Det er tredje gang på fem år at Blåfrost nomineres til prisen for årets festival eller konsertarrangør i Norge.
Tysnesfest – Tysnes
Tysnesfest arrangerer i år sin 10. festival på rad. Festivalen ble startet for å skape samhold og optimisme i kommunen. De satte seg et mål om å levere kvalitet, størst mulig bredde og å treffe et publikum i alle aldre. Festivalen har klart å opprettholde glød og entusiasme blant frivillige krefter i 10 år og ser framover mot ti nye. Tallene fra 2015 snakker for seg selv. 75 konserter og arrangement i løpet av fem dagar, fordelt rundt i hele kommunen, på 11 scener og et besøkstall på hele 26 000! «Tysnesfest med stø kurs mot ei framtid i vest»
Audunbakkenfestivalen – Sør-Odal
Audunbakken har i løpet av sine tretten år utviklet seg fra å være en liten sjarmerende hagefest i skauen, til å bli en musikkfestival som er kjent over hele Norge for sin sjarm og annerledeshet. Samtidig som de har utviklet seg, fått mye ros for profil og bookinger og nå er en helprofesjonell musikkfestival , så har de bevart sjarmen og den hjemmesnekra profilen som de startet opp med i 2003. Audunbakken drives fortsatt av en gjeng med ildsjeler som ikke tjener en krone og som hvert år blander det urbane med det lokale i skogen på Disenå. Audunbakken beviser at festivaler kan være store selv om de er små. – «Det hadde vært en stor inspirasjon å vunnet denne prisen».

Øyafestivalen – Oslo

Øya 2015 var det andre året festivalen ble arrangert i Tøyenparken i Oslo, etter tidligere å ha hatt Kalvøya og Middelalderparken som tilholdssted. Festivalen var som vanlig helt utsolgt. Artistene var også i år plukket fra øverste hylle både nasjonalt og internasjonalt, og gav den sedvanlige bredden og dybden som festivalen er kjent for, også utenfor landets grenser. I 2015 fikk festivalen også en rendyrket scene for elektronisk musikk, og dermed en ytterligere forbedret sjangerbredde. Øyafestivalen leverer et av Norges beste og mest varierte musikkprogram. Drypp fra 2015-programmet: Florence & The Machine, Susanne Sundfør, Flying Lotus.
Det er kun medlemmer i Norske Konsertarrangører som kan stemme, og dermed avgjøre hvem som stikker avgårde med heder og ære på NKAs prisutdeling og fest (tidligere pølsefesten) på Parkteatret fredag 4. mars. Frist for å stemme er 3. mars. Det vil også bli delt ut priser i kategoriene Årets nykommer 2015, Årets konsertplakat 2015 og Årets konsertbilde 2015.

Stillinger

Festivalsjef/ kunstnerisk leder

Riddu Riddu Festivála

Universitetslektor i gehørtrening

Norges musikkhøgskole (NMH)

Country Manager

Musikkundervisning Norge AS

Generalsekretær

Noregs Ungdomslag

Seksjonssjef for økonomi, personal og arkiv

Norges musikkhøgskole (NMH)

PR & Markedsansvarlig

Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

Solo OBO Bodø

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this