Det skal være bekreftet at Luftforsvarets musikkorps i Trondheim og Marinemusikken i Horten likevel ikke legges ned.

Kongelig Norsk Marines musikk korps i Horten Foto: Forsvaret

Adresseavisen melder tirsdag at både Luftforsvarets musikkorps i Trondheim og Marinemusikken i Horten blir reddet når Forsvarets Musikk skånes for kutt i den nye langtidsplanen for Forsvaret.

Det skal være bekreftet av kilder i regjeringspartiene og Arbeiderpartiet. Hverken forhandlingene om statsbudsjettet eller forsvarets fremtid er imidlertid avsluttet.

– Vi er enige om korpsene. Men det er slik at vi ikke er enige om noe, før vi er enige om alt. Og i denne sammenhenng; hvordan vi kan skaffe alle de nødvendige bevilgningene til statsbudsjettet neste år, skisserer en kilde overfor Adresseavisen.

Mobiliserte for korpsene
Det har vært mobibilsert fra mange hold etter at Regjeringens forslag om å legge ned de to korpsene ble kjent.

Hans Ole Rian (MFO), Eline Moe Megalis (Norsk musikkråd), Jørgen Karlstrøm (Norsk Komponistforening og NOPA) og Rita Hirsum Lystad (Norges Korpsforbund) argumenterte sterkt under den muntlige høringen på Stortinget i august for at kuttet i musikkvirksomheten ville gå ut over ikke bare norsk kulturliv, men også Forsvarets omdømme og kontakt med sivilbefolkningen.

I april måtte Kulturministeren til spørretimen for å svare om Forsvarets musikk. Også krefter i regjeringspartiene engasjerte seg for å bevare forsvarets musikk.

Les også: Et land uten kultur er intet å forsvare
Forsvarets musikk fikk også Kulturrådets ærespris for 2016.

Publisert:

Del: