Anne Grete Preus (Foto: Herborg Pedersen)

Tekstforfatterfondets ærespris til Anne Grete Preus

Tekstforfatterfondets ærespris tildeles artisten Anne Grete Preus. Prisen tildeles for sitt bidrag til norsk populærmusikk gjennom sine solide og gjennomarbeidede tekster.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Æresprisen som er kroner 50.000 overrekkes under Anne Grete Preus og Den norske Studenter sangforenings førjulskonsert i Uranienborg kirke 17. desember.

— Anne Grete Preus har fra 1989 med albumet «Lav sol! Høy himmel» etablert seg i toppsjiktet blant norske artister. Hennes varemerke har hele tiden vært den orginale poesien som har gitt hennes musikk kraft og følsomhet. Kritikerne og publikum har tatt vel imot hennes produksjoner og karrieren eksploderte i 1994 med albumet «Millimeter» og som ga henne tre spellemannpriser, heter det i en pressemelding fra fondet:

— Tekstforfatterfondet ser det slik at tekstene har stått sentralt i arbeidet til Anne Grete Preus. Hun har vært en betydelig leverandør av solide norske tekster og har på en særlig måte hatt evnen til å slå an grunntonen i sangen ved selve tittelen. Hun har satt sitt preg på norsk populærmusikk gjennom sine solide og gjennomarbeidede tekster.

Tekstforfatterfondets ærespris har tidligere blitt tildelt bl.a Vidar Sandbeck, Halldis Moren Vesaas, Erik Bye, Øystein Sunde, Odd Børretzen, og Ole Paus.

Prisen overrekkes av Tekstforfatterfondets leder, Ivar Skippervold.

Fakta om Tekstforfatterfondet:
Tekstforfatterfondet gir hvert år en ærespris til en norsk forfatter av tekster til musikk. På sitt felt må denne forfatteren over tid ha skapt tekster av høy kvalitet. Prisen tildeles uten søknad. I tillegg fordeler fondet kopierings- og bibliotekvederlag.

De som kan søke stipend er forfattere av trykte utgitte tekster til musikk. Det kan gis støtte til aktive tekstforfattere, herunder reise-, prosjekt- og arbeidsstipend (normalt ikke til utdanning, skriving av enkelte verk eller realisering av prosjekt som ikke er bestilt fra annet hold, anskaffelse av utstyr som er direkte knyttet til tekstforfatteres virksomhet, understøttelse av eldre tekstforfattere og etterlatte, tilskudd til organisasjoner (landsomfattende) hvis formål er å arbeide for fremme av tekster til musikk

Styret i tekstforfatterfondet: Ivar Skippervold, Reidar Brendeland og Øystein Sunde.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev