IMG_7720

Sommer Paraden er tilbake

Siste helgen i juli skal danseglade klubbere i alle farger og fasonger på nytt snu Oslo på hodet. Årets parade er den femte i rekken, og ser ut til å bli tidenes største. I fjor samlet Sommer Parade 10.000 dansende deltakere til feiring av klubbkultur på sommerens varmeste dag, med gateparade fra Jernbanetorget til Rådhusplassen, og uteparty frem til klokken 22.00.

Kalender

Arabisk fest – Eid konsert med Majaz

19/06/2024 Kl. 19:00

Oslo

Konsert: Palette

20/06/2024 Kl. 19:30, Døren (og baren) åpner kl. 18:30

Oslo

The Handover // Becco

20/06/2024 Kl. 20

Oslo

Ensemble KammerKlang i Bugården kirke

21/06/2024 Kl. 18

Vestfold og Telemark

Fra 300 til 10.000 deltagere

Sommer Parade har sakte, men sikkert vokst i antall deltakere fra den spede starten, med 300 deltakere i 1996 til hele 10.000 i fjor sommer. Parallelt med dette har også Osloklubbene tatt del i denne voksende suksessen, og det er etablert en sterk symbiose mellom paraden og hele klubbscenen i Oslo. I fjor var det 16 paradetilknyttede klubbarrangementer i Oslo, i år ventes antallet å stige. Dette fører til at paradedagen blir den største for Oslos uteliv under sommeren.

Klubbkulturens 17.mai
Sommer Parade er et årlig arrangement som har eksistert siden 1996 i Oslo. Sommer Parade viser de beste sidene av norsk klubbkultur, og ønsker alle velkommen til å delta uansett legning, farge, alder eller fasong. Sommer Parade presenterer klubbkulturen; det herlige mangfoldet av musikere, promotører, dansere, teatergrupper, DJs, kunstnere og rett og slett livsnytere med base i den elektroniske musikkrevolusjonen. Av enkelte har denne siste lørdagen i juli blitt kalt for klubbkulturens 17. mai – noe vi synes er en glimrende betegnelse. Sommer Parade er delt i tre deler; gateparaden som går fra Jernbanetorget opp Karl Johan, parade-partyet på Rådhusplassen og parade-arrangementene på Oslos beste klubber på kveldstid.

Parade gjennom Oslo sentrum
Sommer Parade starter på Jernbanetorget kl. 13.00 hvor en av flåtene er oppstilt og spiller musikk mens publikum samles for å delta i paraden. Gateparaden starter kl. 15.00 fra Jernbanetorget. Med 10 dekorerte flåter og estimerte 15.000 dansende deltakere ventes opptoget å være over en kilometer langt. Ruten går opp Karl Johan til Spikersuppa, svinger inn i Rådhusgården før den kjører ut foran Rådhuset hvor paradedeltagerne samles til gigantisk uteparty.

Paradeparty @ Rådhusplassen
Paradepartyet utendørs er hovedarrangementet som gateparaden ender opp i. Rådhusplassen som arena danner en perfekt ramme for arrangementet, innrammet av Akershus Festning, Oslos sjøside, Vestbanen, Aker Brygge og Rådhuset. På Rådhusplassen er det en stor utendørsscene med musikk representert i form av norske og internasjonale DJs, live artister, og opptredener av performance-grupper. Her vil man også finne stands og et eget serveringsområde.

Klubbfestival under Sommer Parade helgen
Fredag og lørdag kveld presenterer Oslos beste klubber et allsidig Sommer Parade program. I fjor var det 16 offisielle arrangementer knyttet opp mot paraden, i år forventes dette antallet å stige. Oslos klubber forbereder seg nå til Sommer Parade og booker inn store navn som skal underholde paradedeltakerne inn i de små timer.

Sommer Parade CD
Årets Sommer Parade CD er mikset av DJ Lars Holte. Lars Holte er en av Norges mestselgende DJs og har lang fartstid i hovedstaden både som DJ, musiker og arrangør. Lars Holte har bl.a. jobbet med DJ Tiesto og Black Hole labelen. Lars Holte har i samarbeid med sin gamle DAC- og Snikk Snakk-partner, DJ Hanza, sitt eget spesialkomponerte bidrag med på CDen kalt ”Parade.” Sommer Parade CDen består videre av rykende ferske utgivelser innenfor sjangrene techno og trance med bl.a. stjernenavn som DJ Tiesto, Tom Novy og Angy Dee. Sommerens store partyanthem (og Ibiza hit?) ”How you like bass?” kommer fra Norman Bass, og er selvfølgelig med på CDen. Bli ikke overrasket om denne låta også blir en landeplage som ringetone på mobiltelefonene i sommer. I likhet med fjorårets CD-utgivelse følger det med en CD-booklet med bilder, samt en introduksjon til årets Paradebegivenhet. Cden er ute for salg f.o.m. mandag 2. juli

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.