Sissel Kyrkjebø

Sissel synger tungrock

Sissel Kyrkjebø får skryt i danske aviser for samarbeidet med den danske hardrockgruppa Sort Sol. Ekstra Bladet beskriver duetten som et møte mellom himmel og helvete.

Kalender

Konsert: ENCORE – INSPIRASJON

27/09/2023 Kl. 19:00

Oslo

Konsert med TERJUNGENSEMBLE

29/09/2023 Kl. 18:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

30/09/2023 Kl. 19:00

Oslo

Låta «Elia Rising» slippes på Sort Sols nye album 1. april, og utgis også trolig som single i løpet av sommeren.

Anmelder Thomas Treo I Ekstra Bladet har nylig slaktet Sissel Kyrkjebøs soloplate «All Good Things», men han er «skide fornøyd» med låten Sissel har på albumet til Sort Sol, skriver BA.

Sissel betegnes som «den uskyldige englerøst fra de norske fjelde» mens Sort Sol beskrives i Danmarks storavis som «kongerigets ondeste og mest kompromissløse rockband».

«Elia Rising» sammenlignes med «Where The Wild Roses Grow», den eventyrlig suksessfulle duetten mellom Nick Cave og Kylie Minogue fra førstnevntes «Murder Ballads». Sissel Kyrkjebø har da også hatt suksess med uvante duetter tidligere, som med «Prince Igor» – et samarbeid med rapperen Warren G.

Sort Sols gitarist Lars Top-Galia forteller om dagen da Sort Sol fikk besøk av Sissel i deres studio, som er innrettet i en underjordisk krigsbunker.

– Jeg hadde stilt opp kranier der hun skulle synge. Hun kikket rundt seg og sa at det ikke var noe hun var vant med. Da sa jeg til henne at dette var et møte mellom himmel og helvete – og at hun selvsagt representerte himmelen.

Sissel ble tilsynelatende også imponert over Steen Jørgensens stemmeprakt:

– Hun roste ham for hans stemme, og til slutt måtte Steen også erkjenne at hun synger godt, sa Lars Top-Galia.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Stillinger

Kommunikasjonssjef

Arktisk Filharmoni AS

Kunstnerisk leder

BIT20 Ensemble

Distriktsmusikar hardingfele/fele

Sunnfjord kulturskule

Organist

Flå Sokn

Pianolærer

Nord-Fron kommune / Fron kulturskole