POING Ingierstrand_plakat

POING-party på Ingierstrand

For ti år siden laget POING en musikkvideo uten musikk på Ingierstrand bad i Oslo. Siden har det ballet på seg, og søndag er trioen tilbake med et musikalsk haleheng som lukter høyt og lavt.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Carl Kristian Johansen
Det er ti år siden nåværende Ultima-direktør Lars Petter Hagen samlet Håkon Thelin, Frode Haltli og Rolf-Erik Nystrøm på Ingierstrand bad utenfor Oslo. Målet var å komponere en trio av det han oppfattet som «fordømte» instrumenter i samtidsmusikken, nemlig kontrabass, akkordeon og saksofon.
Det første som ble gjort var å lage en video uten musikk. Den finnes på POINGs første album, og ble laget for å understreke trioens hovedoppgave, som var, og fremdeles er, å få norske og internasjonale komponister til å skrive musikk for den utradisjonelle besetningen.
Faust var det første navneforslaget, det tyske ordet for knyttneve, men etter at Olav Anton Thommessen involverte seg ble poing lansert som navn. Poing er det franske ordet for knytteneve.
Dette var ingrediensene i ur-suppen som POING krøp opp av, fortalt av Rolf-Erik Nystrøm.
— Fist har et litt annet begrepsinnhold, og var uaktuelt, ler han.
På den lange gjestelisten til POINGS jubileumsfest på Ingierstrand bad finnes alt fra Kari Svendsen og Anne Lise Frøkedal til Risto Holopainen og Ras Nas.
— Det er en blanding av musikere fra alle mulige sjangre og det kommer til å spilles hele dagen. POING kommer til å blande seg inn i mye av det, lover Nystrøm.
— Vi presenterer folk som holder på med noe friskt og som fornyer seg hele tiden. Man skal aldri vite hva som kommer, om det blir Brahms, heavyrock, russisk impro, Kari Svendsen eller folkemusikk fra Mauretania. Miksen er en god grunn til å komme, sier Nystrøm.
Ingierstrand bad er et sjøbad bygget i funksjonalistisk stil og ble konstruert i 1933. Sjøbadet, som blant annet består av et stupetårn, en omkledningspaviljong og friluftservering, har ikke vært gjenstand for rehabilitering på lik linje med andre funksjonalistiske byggverk fra samme periode som Ekebergrestauranten og Hvalstrand bad i Asker.
Nystrøm slår dermed et slag for norsk funksjonalistisk arkitektur på tiårsjubileet til POING.
— Ingierstrand restaurant og bad er en glemt arkitektonisk perle i det arkitektoniske u-landet vårt. Vi har tatt litt tak i det ved å arrangere festen der. I tillegg til mye god musikk, og mye god mat kan man kaste seg ut fra det fantastiske ti meter høye stupetårnet, sier Nystrøm i sommermodus.
Festen starter søndag på Ingierstrand kl. 14.00 førstkommende søndag. Det koster 100 kr. i inngang. Buss fra Oslo går fra Jernbanetorget hver time fra kl.14.02, og arrangøren lover ekstrabusser tilbake til byen. POING har denne siden.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev