Ekstremsportveko 2006

Pogo Pops gjenforenes under Ekstremsportveko på Voss

Artistprogrammet til Ekstremsportveko er ferdigspikret, og også til årets utgave har denne ekstremsport- og musikkfestivalen trukket til seg store navn fra både inn- og utland. Bergensbandet Pogo Pops gjenforenes og Seigmen-renessansen fortsetter, fra utlandet kommer selveste George Clinton & The P-Funk Allstars og Danko Jones.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Den niende utgaven av Ekstremsportveko på Voss foregår i tidsrommet 25. juni – 2. juli, midt i den mest hektiske festivalperioden der Roskilde, Quart og Kongsberg Jazzfestival konkurrerer om musikkpublikummets gunst. Det største navnet til musikkdelen av Ekstermsportveko er George Clinton &The P-Funk Allstars. Clinton har blitt omtalt som funkens gudfar og har bakgrunn i bandene Parliament og Funkadelic. Til Voss kommer de med 35 personer i følget og 30 på scenen.

Pogo Pops var et av de største popbandene i Norge på 90-tallet og solgte tilsammen 100 000 eksemplarer av albumene ”Pop Trip” (92), ”Crash” (93), ”Pure” (95) og ”Surf” (96). Pogo Pops sluttet å spille i 1996, uten at bandet noen gang ble erklært oppløst. De spilte sist på 10 års jubileet til Garage i 2000, og har dermed ikke stått på en scene sammen på seks år. Seigmen fortsetter å gjøre konserter og etter flere utsolgte hus i Oslo, Trondheim og Bergen den siste tiden. De la inn årene offisielt i 1999, men kommer altså til Voss for teste om de er like populære der i 2006.

Av utenlandske headlinere kommer canadiske Danko Jones som en god nr to til George Clinton. Kritikerroste Danko Jones har albumene ”Sleep is the Enemy”, ”We Sweat Blood”, ”I’m Alive And On Fire” og ”Born A Lion”, og regnes for å være et forrykende liveband. Fra Canada kommer også det punkrelaterte bandet Chixdiggit!, og fra USA kommer hip-hop Cunninlynguists. «De er samfunnsbevisste i sine rhymes om frustrasjoner i amerikanske storbyer der kriminelle preger gatebildet med vold og angst, med stilltiende bifall fra det like voldelige politiet», sier pressemeldingen fra Ekstremsportveko om Cunninlynguists.

Backstreet Girls, Minor Majority, Animals Like You og Baby Renegade spiller også opp til dans under Ekstremsportveko. Det samme gjør Mikal Telle og hans klubbkonsept Hot!Hot!Hot! som har faste månedlige kvelder på Landmark i Bergen og Tou Scene i Stavanger.

Noen detaljer i musikkprogrammet gjenstår. Mer informasjon om Ekstremsportveko finnes på deres hjemmesider. Festivalen foregår i tidsrommet 25. juni – 2. juli.

Stillinger

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev