Audun Tylden & William Kristoffersen

Ole Ivars med ny plate

Ole Ivars slipper i dag, 18. september, sin nye plate «Medisin Mot det Meste». Det populære dansebandet hadde sin første spillejobb i 1964, og har i følge egne beregninger tilbakelagt en strekning som tilsvarer jorda rundt ca. femti ganger.

Kalender

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

Spectro Duo – Trailblazers Tour

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Ole Ivars er antagelig tidenes mest populære danseband i Norge, og ble i fjor hedret med både spellemannsprisen for danseband og Året Spellemann 1999. I følge hjemmesiden deres har de i løpert av snart førti år sendt ut omtrent hundretusen plakater til konsertarrangører landet over, båret utstyr tilsvarende Oslo-Trondheim tur-retur førti ganger, samt spist ti kilometer med pølse og nok hamburgere til at det ville blitt et tårn tilsvarende tre ganger Oslo Plaza.

Det nye albumet ble lansert på Piece Of Cake i Oslo i formiddag, der platedirektør Audun Tylden bl.a. kunne opplyse at Ole Ivars har en dokumentert virkning mot tungsinn, og ellers har gjort en stor innsats for folkehelsen ved å la folk svinge til musikk i så mange år. Ole Ivars gjorde selv en liten, uhøytidelig opptreden, og kom seg i hvert fall gjennom første vers på åpningssporet Medisinskapet.

Låtskriver og bassist William Kristoffersen kunne fortelle at bandet begynte å forberede innspillingene i februar i år.

— Vi har rundt hundre spillejobber i året, og spiller selv hver eneste tone på plata. Vi står på mer enn de fleste, og har gitt ut en plate i året de siste ti årene. For tiden har vi rundt hundreogfemti låter på repertoaret, så vi kan i hvert fall spille tre fulle kvelder uten å gjenta oss selv. Vi har hatt en eventyrlig suksess det siste året, og opptrer gjerne for godt over tusen mennesker per kveld. Suksessen vår er nok et resultat av at vi har stått på så lenge.

”Medisin Mot Det Meste” er Ole Ivars’ 28. album. De femten låtene er innspilt i Gjøvik Lydstudio, med Morten Nyhus som produsent. Dagens utgave av Ole Ivars består av Ole Ødegård (keyboards), Arne Willy Foss (saksofon, fløyte og klarinett), Arild Engh (trommer), William Kristoffersen (bass, vokal), Tore Halvorsen (vokal, akustisk gitar) og Bjørn Elvestad (elektriske gitarer, trekkspill og fele). Hjemmesidene til orkesteret finner du for øvrig her.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.