Norsk Rockforbund logo

Norsk Rockforbund 25 år

Jubileet skal markeres hele året igjennom. Det starter med en klubbkampanje landet over, fra Sortland i nord til Kristiansand i sør. Hele 35 klubber deltar med til sammen 50 konserter i perioden 17. til 30.januar med konserter innen pop, rock og blues.

Kalender

Stabat Mater av Antonín Dvořák

29/03/2020 Kl. 16:00

Oslo

Kampenjazz: Skarbø Skulekorps

29/03/2020 Kl. 20:00

Oslo

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Den bittelille rockeklubben Trash Pop i Kristiansand vil både starte og avrunde klubbkampanjen på Charlie’s bar med ingen ringere enn Salvatore 17.januar og Spellemannsnominerte 120 Days 30.januar.

Det norske kraut-rockbandet Salvatore er signet på Racing Junior og er aktuelle med plata Days of Rage. Kritikerroste 120 Days er på en liten Norges-turné og opptrer både på Energimølla i Kongsberg og på Trash Pop – som i 2006 arrangerte over 30 konserter. Debutskiva 120 Days ble kåret til årets beste album 2006 av 65 norske kritikere, det er første gang et norsk band har vunnet den årlige kåringa siden de Lillos vant i 1992.

I en offisiell uttalelse fra Rockforbundet i forbindelse med jubileet heter det: «Det har skjedd enormt mye i Norsk Rockforbund siden oppstarten på Blitz i 1982. Fra å omfatte det meste som hadde med rock å gjøre er Norsk Rockforbund i dag en ren interesse- og kompetanseorganisasjon for konsertarrangører. I 2004 passerte vi 200 medlemsklubber, noe som blant annet skyldes en enorm tilvekst på festivalfronten. Norsk Rockforbund har de siste åra jobbet hardt og strategisk interessepolitisk, og vi har nådd flere av målene våre. I 2006 fikk Norsk Rockforbund 1 million til kompetansehevende tiltak, mens for 2007 vant vi gjennom med 1 million til en klubbstøtteordning.

Norsk Rockforbund utfordret Kulturminister Trond Giske foran høstens Statsbudsjett til å gi norske helårsarrangører et kulturløft. Festivalene har fått et velfortjent og etterlengtet økonomisk løft de siste årene, tiden var kommet for å gi klubbene det samme. – Vi kan ikke risikere at levende musikk blir et sommerfenomen. Klubbene sliter med økonomien og vi trenger derfor en klubbstøtteordning, slik at publikum i både byene og distriktene kan gå på konserter også i de mørke månedene, sa Monica Larsson, daglig leder i Norsk Rockforbund.

Norsk Rockforbund ønsker med klubbkampanjen i januar å markere hvor viktige konsertarrangørene er for norsk musikkbransje: Uten dem stopper Musikk-Norge! Derfor er også dette den første markeringen i jubileumsåret 2007.»

Markeringer videre i jubileumsåret:
9. februar: Seminar med fokus på frivillighet (under by:Larm)
September: Jubileumsforestilling og urfremføring av bestillingsverk for rock (Oslo)

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev