Ingrid Olava 2008

Nordic Music Week

Gjennom konserter fire dager til ende, ønsker en ny festival å øke musikkutvekslingen mellom alle de nordiske landene.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

I samarbeid med Stavanger Rock og andre aktører i Stavangers musikkliv har Stavanger2008 tatt initiativet til en ny festival og nordisk musikalsk møteplass. Festivalen er unik i sitt slag: Det er første gang at de nordiske land utveksler klubbarrangører i et slikt omfang, og på den måten sørger for kompetanseutveksling i tre land, hevdes det i en pressemelding.

Ingrid Olava, Kaada, Sissy Wish, Silverbullit og Trolle/Siebenhaar er blant de 50 bandene som står på scenen under Nordic Music Week 5.- 8. november. Samtidig overtar svensker og dansker midlertidig driften av flere klubbscener i Stavanger. Formålet med festivalen er å underholde og inspirere til økt musikkutveksling mellom de nordiske landene. Derfor er programmeringen av konsertene gjort i samarbeid med klubbscener i to av våre naboland.

— Vi ønsker å tilrettelegge for møter mellom bransje og musikere. Gjennom konserter, workshops og seminarer skaper vi en musikalsk møteplass for det nordiske musikkmiljøet, forteller Jesper Brodersen i festivalledelsen.

Mini-Norden i Stavanger

Unikt for Nordic Music Week, er den rekordstore klubbsceneutvekslingen som skal sørge for kompetanseutvikling i de involverte landene. Det innebærer at fra og med førstkommende onsdag vil ansatte fra seks danske klubber reise til Stavanger for å drive klubben Checkpoint Charlie som om det var en dansk klubb – med dansk program, danske priser og dansk personale. Det samme gjelder svenske og norske klubbarrangører. Utvekslingen skjer på frivillig basis, og til sammen flytter om lag 70 frivillige fra Norge, Sverige og Danmark inn i en båt ved kaia i Stavanger.

— Målet med klubbutvekslingen er at frivillige, bransje og musikere gjennom samarbeid skal utveksle erfaringer og knytte kontakter. Samtidig får publikum en unik konsertopplevelse når vante rammer fylles med nytt innhold – personal, dekor, øl og musikk. Neste år ønsker vi også å få med Finland og Island, for å få en fullstendig nordisk profil, sier Silvia Tofte i festivalledelsen.

Norsk Rockforbund, Norgesnettet, Spillesteder DK og Arrangørforeningen i Sverige og Stavanger-festivalene NuMusic og Xplosif står sammen bak festivalen.
Arrangementene finner sted på Tou Scene, Checkpoint, Folken, Metropolis og Cementen i Stavanger.

For mer informasjon se nordicmusicweek.com.

Dette i følge en pressemelding.

Stillinger

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev